Hayvansever projelerini halka lansmanla duyuran AK Parti'nin Eskişehir adayı Nebi Hatipoğlu'nun avcılık yaptığı ortaya çıktı. Hatipoğlu konuşmasında hayvanları 'can dostumuz' diye tanımlıyordu.

İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu 5 Mart’ta projelerini tanıttığı bir lansmanda konuşmuştu. Burada “Modern Hayvan Bakımevi ve pati kulübü” adını verdiği sosyal projeyi da sunan Hatipoğlu “Pati kulübüyle de can dostlarımıza modern bir bakımevi sağlayacağız. Kısırlaştırma ve her türlü bakımlarını belediyemizce yapacağız. Satın alma sahiplen anlayışıyla bakımevlerimizi halkımıza açacağız. Yönetimimizde süratlice kurulacak parti kulüpleriyle kentimizdeki sokak köpeği problemi tamamen ortadan kaldıracağız” demişti.

Hatipoğlu lansmanda hayvan haklarına önem verdiğini anlatıyordu.

Hayvanları ‘can dostlarımız’ diye tanımlayan Hatipoğlu onları çamur içinde mutsuz olacakları alanlara hapsetmeyeceklerini vadetmişti.

Ancak Hatipoğlu’nun vaatleri yaptıklarıyla çelişti. İstikbal gazetesinden Özge Zaim’in haberine göre tanıtımın üstünden altı gün geçti ve Hatipoğlu’nun avcı olduğu ortaya çıktı. Hatipoğlu geyik ve yaban domuzu avladığı fotoğrafları sosyal medyasında paylaştı.

Hatipoğlu 2 Kasım’da İYİ Parti’den istifa edip AK Parti’ye geçmişti. Hatipoğlu’nun rozetini AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takmıştı. Hatipoğlu istifasını da şu sözlerle duyurmuştu:

“Büyük Türk milletinin bilgisine, Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir milletvekili seçildiğim İYİ Parti ile genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım. Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, genel başkanımız sayın Meral Akşener’i de bilgilendirerek İyi Parti’den istifa ediyorum.”

Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu İYİ Parti’den istifa etti