İBB mayıs toplantısında bazı gayrimenkullerin bedelsiz olarak AK Partili belediyelere ve TÜGVA'ya tahsisi oy çokluğuyla iptal edildi.

2019 yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilmesiyle AK Partili belediyelere ve vakıflara bedelsiz tahsis edilen İBB mülklerinin durumu yeniden gözden geçirilmeye başlanmıştı. Yeni yönetim bütçe ve kaynak dağılımında daha şeffaf ve katılımcı bir yaklaşım benimseneceğini söylemişti.

CHP 31 Mart 2024’te de İBB Meclisi’nde çoğunluğu elde edince İmamoğlu’nun eli rahatladı.

Dün İBB Meclisi’nin olağan toplantılarının üçüncü oturumu vardı.

Toplantıda mülkiyeti İBB’ye ait olan ve AK Partili belediyelere tahsis edilen bazı taşınmazların durumu görüşüldü.

AK Partili üyelerin ret oyuna rağmen şu tahsisler iptal edildi:

  • Esenler Belediyesi’ne tahsis edilen Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi
  • Ümraniye Belediyesi’ne tahsis edilen Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Kültür Merkezi ve İnkılap Mahallesi 2381 ada 12 parseldeki yüzme havuzu ve spor tesisi ile İstiklal Mahallesi 1761 ada 4 parsel
  • Pendik Belediyesi’ne tahsis edilen Kurna Mahallesi 171 ada 1 ve 4 parselleri

Diğer yandan yine mülkiyeti İBB’ye ait olan Fatih Kariye Mahallesi’ndeki taşınmazın restore edilip yurt olarak kullanılmak üzere Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) 25 yıllığına bedelsiz yapılan tahsisi de iptal edildi. TÜGVA’nın yöneticileri arasında Bilal Erdoğan da var.

Yine İBB Meclisi’nin 2010 yılında Fatih Hüsambey Mahallesi’ndeki taşınmazının Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne 25 yıl süreyle bedelsiz tahsisi de iptal edildi.