MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın, Ankara'da, Hamas Siyasi Büro liderleriyle bir araya geldiği ifade edildi. "Liderlerin" kim olduğu ise belirtilmedi.

Anadolu Ajansı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın’ın, Hamas Siyasi Büro liderlerini Ankara’da ağırladığı bilgisini geçti. Güvenlik kaynaklarına dayandırılan haberde, görüşmede İsrail-Filistin arasındaki ateşkes müzakerelerinde gelinen son nokta ve esir takası gibi konular ele alındı.

İnsanlık dramının yaşandığı Gazze’de kalıcı ateşkesin sağlanması ve daha fazla insani yardımın bölgeye ulaştırılması için atılabilecek somut adımların da ele alındığı görüşmede, Hamas’ın müzakere sürecindeki yapıcı ve olumlu tavrının altı çizilirken, İsrail’in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarıyla desteklenen ve mutabık kalınan öneri metnine yeni şartlar getirmesinin ateşkes sürecini zorlaştırdığı kaydedildi.

Görüşmede, ayrıca, İsrail’in katliama yol açan saldırılarını sürdürmesinden duyulan endişe de dile getirildi.

Kalın tarafından ağırlanan Hamas Siyasi Büro liderlerinin isimlerine yer verilmedi. Hamas Siyasi Büro Lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da öldürülmesi ardından isimlerin gizli tutulması kararlaştırılmış olabilir. Bu gizlilik içerisinde yürütülen temas, Haniye’nin ardından Hamas Siyasi Büro Şefi olarak atanan ve “hayalet” olarak anılan Yahya Sinvar’ın da Ankara’da olup olmadığı konusunda merak uyandırdı.

Hamas’ın hayalet lideri: ABD ve İsrail seferber, ama Yahya Sinvar’ın nerede olduğunu kimse bilmiyor