Kılıçdaroğlu ve Akşener arasındaki gerilim giderek tırmanıyor. Akşener'e yakın isimler eski İYİ Parti liderinin Kılıçdaroğlu'na 'ihanet' sözleri nedeniyle dava açacağını söyledi.

14 Mayıs seçimlerinin ardından Türkiye siyaseti eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında patlak veren gerilimle çalkalanıyor. İki lider arasındaki anlaşmazlık davalık çatışmaya dönüşmek üzere.

Seçim yenilgisinden sonra Akşener ve Kılıçdaroğlu arasındaki gerilim giderek büyüdü. Akşener’in Beştepe’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu’nun bunu “ihanet” olarak nitelendirmesi krizi daha da derinleştirdi.  Akşener’in avukatları bu suçlamayı yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Kılıçdaroğlu Kısa Dalga’dan Günel Cantak’a Akşener’in Beştepe’de görülmesini “Yaşadığımız bu topraklarda maalesef ihaneti de görebiliyoruz” sözleriyle yorumlamıştı. Eski CHP lideri Akşener’in masadan kalkıp tekrar dönmesini “ihanet” olarak değerlendirmiş ve şöyle eklemişti: “Altı liderin ortak mutabakat metni üstünde anlaştığı bir süreçte böyle bir tavır beklendik bir şey değil.”

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamaları Akşener cephesinde tepkiyle karşılandı. Kısa Dalga’da yer alan habere göre İYİ Parti kurmayları Akşener’in bu sözleri “iftira” olarak değerlendirerek konuyu yargıya taşıma kararı aldıklarını duyurdu. “Söz hakkımızı basın üstünden değil yargı yoluyla kullanacağız” diyen Akşener’in avukatları Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına karşı hukuki yollara başvuracaklarını belirtti.

İddiaya göre davanın arka planında seçim yenilgisinin yanı sıra Akşener’in İYİ Parti’den ayrılma süreci ve Ankara milletvekili Koray Aydın hakkındaki suç duyurusu gibi diğer siyasi olaylar da var. Siyasi arenadaki bu gerilim iki lider arasındaki ilişkinin ne denli bozulduğunu ve Türk siyasetinin ne kadar gergin bir döneme girdiğini göz önüne seriyor.

Kılıçdaroğlu’ndan Akşener yorumu: Bu topraklarda ihaneti de gördük

Kılıçdaroğlu el artırdı: Akşener aday olmam için elçi gönderdi