Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu katıldığı bir canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, "2006'da Erdoğan, merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın evini polis ile kuşattırdı ve hapse attırmak istedi" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dün akşam katıldığı canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, 2006 yılında yaşanan bir olayla ilgili olarak, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Refah Partisi’nin kurucu lideri Necmettin Erbakan’ın evini polis gücüyle kuşattırıp hapse attırmaya çalıştığını iddia etti.

Karamollaoğlu, dönemin Refah Partisi lideri Necmettin Erbakan’ın 2006 yılında 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığında, Erdoğan’ın Erbakan’ı hapse attırmak için evini polis eşliğinde kuşattığını söyledi. Karamollaoğlu, AK Parti kurucularından Hasan Kalyoncu’nun Erdoğan ile yaptığı sert görüşme sonucunda, Erbakan’ın ev hapsine alınmasına karar verildiğini anlattı.

İşte Temel Karamollaoğlu’nun o açıklamaları:

“Erbakan Hoca, 2006 yılında hapse mahkum olduğunda Tayyip Erdoğan polisle evini kuşattırdı. Hapse attırmak için büyük bir gayretin içine girdi. Çünkü mahkum olmuştu. Evinden alacak… Hocamızı ilzam etmek için, kötü göstermek için hapse attıracaktı. Evi kuşatıldı. O zaman Allah rahmet eylesin Hasan Kalyoncu, bizim Gaziantep eski il başkanımız. AK Parti’nin kuruluşunda da yer almıştı. Tayyip Erdoğan’a gitti. ‘Eğer Erbakan’ı tutuklarsan burayı senin başına yıkarım. Ben siyaseten seni yaşatmam’ dedi. Onun üzerine Tayyip Bey ev hapsine çevrilmesini sağladı. Ve arkasından da Abdullah Gül Bey Cumhurbaşkanı olduktan sonra Erbakan Hocamızın affını kendisi gerçekleştirdi. Yani Erbakan Hoca siyasi hayata Abdullah Gül’ün bu affıyla dönebildi. Arkasından 2010 yılındaki seçimlerde Saadet Partisi’nin Genel Başkanı oldu.”

Erdoğan ‘Erbakan Hoca ile ne zaman tanıştın?’ dedi, Karamollaoğlu’ndan yanıt geldi: Sen kısa pantolonluyken

Erbakan neden hapis cezası aldı, sonrasında neler oldu?

28 Şubat sonrası Refah Partisi’nin 1998 senesinde kapatılmasının akabinde, yöneticilerinden ellerinde bulunan 896 milyar TL’lik, (1 trilyona yuvarlanan) hazine yardımını devlete iade etmeleri istendi. Partinin, hazine yardımını devlete iade etmemesi üzerine, açılan davaya ‘Kayıp trilyon davası’ ismi verildi. Davada müfettişlerin yaptığı incelemelerde paranın sahte belgelerle harcanmış gibi gösterildiği iddia edildi. Dava sonucu RP lideri Necmettin Erbakan 2 yıl 4 ay hapse mahkum oldu. Yine RP’nin 68 yöneticisi 1 yıl ile 1 yıl 2 ay arası hapis cezası aldı. Hapis cezası 6 Mayıs 2002 tarihinde kesinleşti. Erbakan’ın avukatlarının başvurusu üzerine cezanın infazı beş kez ertelendi. 2006 yılına gelindiğinde ise AK Parti’nin teklifiyle 75 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum oldukları 3 yıl veya daha az süreli hapis cezasını konutunda çekmesine olanak tanıyan yasa geçti. Böylece Erbakan hapse girmedi.

Necmettin Erbakan, 26 Mayıs 2008 – 23 Eylül 2010 tarihlerini kapsayan infaz süresince izin almaması halinde konutunun dışına çıkamayacaktı. Ancak bu kez de dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erbakan’ın kalan hapis cezasını “sürekli hastalık” nedeniyle kaldırdı. Böylelikle, Erbakan’ın kalan 2 yıl 35 günlük ev hapsi cezası affedilmiş oldu.

Erdoğan: Erbakan’ın mirasının üstüne çöken Temel Beyin bu masada yer almasını anlamakta zorlanıyoruz,