İBB Başkanı İmamoğlu Karar Gazetesi'nin yeni binasını ziyaret etti ve gazetecilerle sohbet etti. CHP'nin merkez olması gerektiğini söyleyen İmamoğlu kendsiini de bu noktada gördüğünü, Yavaş'ın ve kendi isminin bu nedenle önemli görüldüğünü söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Karar Gazetesi’nin yeni binasını ziyaret etti. Onu Karar Gazetesi sahibi Mehmet Aydın, Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, yazarlar Mustafa Karaalioğlu, Taha Akyol, Fehmi Koru, Yusuf Ziya Cömert, Mehmet Ocaktan, Akif Beki, Elif Çakır, Ali Bayramoğlu, Yıldıray Oğur, İbrahim Kahveci, Mensur Akgün ve Karar Dijital Yayınlar Yönetmeni Cengiz İnoğlu ağırladı.

Ziyaret sırasında konuşan İmamoğlu Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) politik duruşuyla ilgili olarak partinin yerinin merkez olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Kendisini de ülkedeki toplumsal ve kültürel merkezin bir temsilcisi olarak gördüğünü belirten İmamoğlu “CHP merkezde durmalı tabii, partimiz zaten merkezde duruyor. Bunu sağ ya da sol olarak görmemek lazım. Ben de kişisel olarak merkezi temsil ediyorum; kendimi Türkiye’nin merkezinde görüyorum” dedi. İmamoğlu bu yaklaşımın sadece kendi siyasi duruşu değil, CHP tabanının da beklentisi olduğunu da savundu ve “CHP tabanı da bizimle aynı düşünceyi paylaşıyor. Bu yüzden hem bana hem de Mansur Bey’e büyük önem atfediyorlar” diye konuştu.

İmamoğlu ile Yavaş’ın adı cumhurbaşkanlığı seçimleri için sık sık gündeme geliyor. Ancak bu yeni bir durum değil. 2023 genel seçimlerinde de iki isim altılı masada konuşuluyordu, onları isteyen de dönemin İYİ Parti lideri Meral Akşener’di. Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkıp bu iki belediye başkanından birini önermişti, kabul görmeyince de masadan kalkmıştı. Sonra Yavaş ve İmamoğlu’nun ziyaretiyle masa yeniden toplanmıştı.

Son dönemlerde iki isim yine gündemde. Hatta CHP lideri Özgür Özel kendisinin aday olmayacağını da bu tartışmalar üzerine dile getirmek zorunda kalmıştı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İBB yönetimine yönelik hükümetin engelleme hamleleriyle ilgili sorulara da yanıt veren İmamoğlu bu baskıların halen sürdüğünü ifade etti. En son Beyoğlu Belediyesi’nde yaşanan bir olayı örnek gösteren İmamoğlu CHP’nin kazanmasından önce kaymakamlıkla belediyenin ortak kullandığı binada seçimin ardından belediye idari birimlerinin polis zoruyla çıkarıldığını hatırlatarak “Kaymakam ‘Ben emir kuluyum’ diyor, vali de öyle. Tabii hepsine talimat veren bir irade var” dedi.

İmamoğlu CHP içindeki tartışmalar için geçenlerde yaptığı uyarıyı da hatırlattı. Partiyi medya üzerinden yıpratma girişimlerini eleştiren İmamoğlu “CHP içinde tartışma varmış gibi ekranlarda partiyi yıpratmayı yanlış buluyorum. Bizim CHP olarak belediyelerde yaptığımız hizmetleri halka anlatmamız gerekiyor. Örneğin İstanbul’da son altı ayda merkezi iktidarın yaptıklarından çok daha fazla hizmet gerçekleştirdik. Bunu anlatmamız lazım” diye konuştu.

Ziyarette hakkında devam eden siyasi yasak davasına da değinen İmamoğlu konunun gündeme gelmesinin bile üzücü olduğunu belirtti. İmamoğlu “Bu yasağın benim lehime olacağı yönünde analizler yapılıyor. Bunun benim lehime olabilecek hiçbir yanı yok” diyerek alınacak kararın adil olması gerektiğini vurguladı.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu Paris yolcusu