Murat Kurum ile Ekrem İmamoğlu ile dün bakanlıkta görüştü. Bugün görüşmeye dair açıklama yapan İmamoğlu 'Yan yana gelmekten imtina edilmez. Hiç kimse kendisini o makamda temsil etmiyor' dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu dün bakanlıkta bir araya geldi. İmamoğlu’nun talebi üzerine gerçekleşen görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Bugün Bayrampaşa Mustafa Itri İlk ve Ortaokulu Kırtasiye Malzeme Dağıtım Töreni’ne katılan İmamoğlu törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

‘Hiç kimse makamın kendisine ait olduğunu düşünmesin’

Dün yapılan görüşmeyle ilgili konuşan İmamoğlu, Bakan Kurum ile ‘milletin meselelerini’ konuştuklarını ifade etti ve “Kendileri çok pozitif bir yaklaşımda bulundular” diyerek teşekkür etti. İmamoğlu sözlerine “Bundan sonraki süreçte de bu konuşmalarımızın sonuçlanmasını diliyorum. Hangi husus olursa olsun açık kapı diplomasisi şarttır. Hiç kimse makamın kendine ait olduğunu düşünmesin” şeklinde devam etti.

Diğer bakanlardan da talepleri olduğunu dile getiren İBB Başkanı “Yan yana gelmekten imtina edilmez. Hiç kimse kendisini o makamda temsil etmiyor. Herkes milleti temsil ediyor” sözlerini yineledi.

‘Böyle bir dava olamaz!’

Hakkındaki Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret suçundan hapis ve siyasi yasak istemiyle ilgili de konuşan İmamoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

Hukukçularımız kendi içlerinde yorumlayarak bu davanın aslında bir dava olamayacağını söylüyor. Olmayan bir dava olmayan bir suç üzerinden ben suçlu şeklinde yargının mağduru durumundayım. Muhtemelen buna benzer arayışlarla birtakım hukuki başvuruları uygun gördüler. Ama benim için esas olan şu, net, böyle bir dava olmaz! Bu davanın görüşülmesi bile bu millet için üzücü. Ben yargıya güvenmek istiyorum. Yargı en doğru kararı eninde sonunda verecektir. Milletimiz adına demokrasi adına kötü bir durumdan, bundan sıyrılıp bir an evvel gerçek gündemimize bakarız.

Seçim rekabetine İstanbul arası: İmamoğlu ve Kurum Ankara’da görüştü