İmamoğlu, "Şehri birlikte mahvettiğiniz kişiler şimdi de utanmadan televizyonlara çıkıp, çalışma arkadaşlarıma iftira atıyor. Neymiş, benim yol arkadaşlarım rant projelerine karşı çıkmışlar. İyi ki karşı çıkmışlar" dedi. Mahkeme İmamoğlu'nun tahliye talebini reddetti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, tutulduğu Silivri Cezaevinden bir mesaj daha yolladı. İmamoğlu, “Şehri birlikte mahvettiğiniz kişiler şimdi de utanmadan televizyonlara çıkıp, çalışma arkadaşlarıma iftira atıyor. Neymiş, benim yol arkadaşlarım rant projelerine karşı çıkmışlar. İyi ki karşı çıkmışlar” dedi.

İktidara sert sözlerle yüklenen İmamoğlu’nun açıklaması şöyle:

“İstanbul’a ihanet dönemi bitti, İstanbul’un milyonlarca muhafızı var.

Yeşil alanları, deprem toplanma alanlarını, askeri alanları imara açtınız, birilerine özel imar verdiniz, şehri katlettiniz, trafiği mahvettiniz. Sadece 15 yılda 130 projede kamu alanlarından ve imar hareketliliğinden birilerine sağladığınız rant tam 85 milyar dolar.

Şehri birlikte mahvettiğiniz kişiler şimdi de utanmadan televizyonlara çıkıp, çalışma arkadaşlarıma iftira atıyor.

Neymiş, benim yol arkadaşlarım rant projelerine karşı çıkmışlar. İyi ki karşı çıkmışlar, bu tutumlarından dolayı hepsiyle gurur duyuyorum. Bütün çalışma arkadaşlarım İstanbul’un muhafızıdır, bu şehre ihanet eden her işe karşı çıkarlar ve çıkacaklar.

Bir avuç insana sağladığınız rant dönemi çoktan bitti. Televizyonlara çıkarıp bize iftira atanların bir avuç rantçı olduğunu da kendiniz tescil etmiş oldunuz.”

Tutukluluğa devam

Öte yandan dün İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Medya A.Ş. Başkanı Murat Ongun, İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökçe ve diğer şüpheliler hakkında aylık tutukluluk incelemesi yapıldı. Mahkeme, 31 kişinin tutukluluk halinin devamına hükmetti.

23 Mart’ta tutuklanan İmamoğlu, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılmak istemediğini belirterek dilekçe sundu. Mahkeme, “şüphelilerin üzerlerine atılı suçlar için öngörülen ceza miktarı, delilleri yok etme, gizleme, değiştirme ve tanıklar ile mağdurlar üzerinde baskı yapma ihtimali bulunduğu” gerekçesiyle İmamoğlu, Ongun ve diğer 29 kişinin tutukluluk halinin devamına karar verdi.