İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan görevinden istifa etti. Kongrede Koray Aydın'ı desteklediklerini belirten Başkan, partide sağlıklı çalışma ortamı kalmadığını söyledi. 

14 Mayıs genel seçimlerinde altılı masadan sert sözlerle ayrılıp daha sonra geri dönen Meral Akşener’li İYİ Parti ittifaksız girdiği yerel seçimlerde hezimete uğradı. Bu hezimet sonrası partide üst düzey istifalar yaşandı. Akşener de partisini olağanüstü kongreye götürdü ve aday olmadı. Akşener’in kongre günü salona art arda girdiği Müsavat Dervişoğlu ise yeni genel başkan oldu.

Partideki bu yeni durum sonrası istifalar sürüyor. Bir istifa da İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan’dan  geldi.

İYİ Partinin 2024 yerel seçimlerine ‘hür ve müstakil’ girme kararı aldığını, bunun oy birliğiyle değil, oy çokluğuyla alınan bir karar olduğunu belirten Başkan, bunun akabinde partide sorunlar ve kopmalar ortaya çıktığını partinin oylarının gün gün eridiğini savundu.

Başkan partiye zarar vermemek adına Genel Merkezin aldığı kararları uyguladıklarını belirterek “Ancak İYİ Parti olarak sınırlı il ve ilçeler dışında, ülke genelinde ağır bir hezimete uğradık” dedi.

Seçimin ardından Genel Başkan Meral Akşener’in kongre kararı alarak aday olmayacağını belirttiğini anımsatan Başkan, şunları söyledi: “İYİ Parti için tekrar bir çıkış yakalama fırsatı vardı. Partimizin çok değerli üç ismi kongrede adaylığını açıkladı. Bunlardan birisi de şehrimizin gururu, bakanımız Sayın Koray Aydın’dı. Biz kendisini destekledik. Zaten Trabzon teşkilatına yakışan da buydu. Fakat İYİ Parti Olağanüstü Kongresi’nde böyle olmadı. İYİ Partililerin oyları ve emekleri ile siyaset yapan ve partimize umut olan Sayın Koray Aydın’la dostluk yapıp yol yürüdüğü halde desteklemeyenler oldu. Kongrede yaşanan bazı olaylar bizi derinden sarsmıştır. Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık, kongrede oy kullanamamıştır. Bilgileri yanlış girilmiştir. Kasıtlı veya kasıtsız bilmiyoruz. Ancak bir önceki kongrede sorunsuz oy kullanabilen bir delegenin bu seçimde oy kullanamaması şüpheli bir durumdur. Kongre ile alakalı çok daha fazla şey söyleyebilirim ancak siyasi etik gereği bu konulara fazla girmek istemiyorum Artık yaşanan bu olaylardan sonra sağlıklı bir çalışma ortamı kalmadığını düşünüyorum. Bugün itibarıyla yürütmüş olduğum İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı görevimden istifa ettiğimi kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.”

Öte yandan Trabzon’da İYİ Parti Yönetim Kurulu’nun 40’ı asıl, 40’ı yedek 80 üyeden oluştuğu bu üyelerden 62’sinin görevlerinden istifa ettiği bildirildi. İstifalar üzerine ildeki parti yönetimi de düşmüş oldu.

Yomra belediye başkanı da istifa etmişti

İki gün önce de İYİ Parti’den Trabzon Yomra Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bıyık partisinden istifa ettiğini duyurmuştu. Göreve bağımsız olarak devam edeceğini belirten Bıyık “Bizim konumuz ilkesel. Parti içindeki ilkesizliklere karşı çıkmak için istifa ediyorum” demişti.

İYİ Partili Usta meclisteki görevinden istifa etti: Uygun olmazdı