İYİ Parti Milletvekili Burak Akburak, Akşener-Erdoğan görüşmesiyle ilgili "Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir" dedi.

İyi Parti’nin eski genel başkanı Meral Akşener, koltuğunu devredince siyaseti bırakılacağı düşünülürken o üç gün sürpriz bir şekilde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ziyarete gitti.

Yaklaşık 40 dakikalık görüşmeye dair basına hiçbir açıklama yapılmaması, birçok iddianın gündeme gelmesine, neredeyse bir dedikodu patlamasına yol açtı.

İYİ Parti’den görüşmeye ciddi tepki var. Koray Aydın, ‘Saraya yanaşma algısı var, açıklık getirilmeli’ dedi.

Ancak İYİ Parti milletvekili Burak Akburak ise Akşener’in devlette göreve hazır olduğunu söyledi. Akburak’ın Akşener’e yakın olduğu biliniyor.

Sözcü’ye konuşan Akburak, görüşmeyi Erdoğan’ın istediğini ve zamanın bir gün önce belli olduğunu söyledi. Akşener’in devlette göreve hazır olduğunu belirten Akburak ”Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir” dedi.

Eski İYİ Parti liderinin bundan sonra daha sık görüneceğini belirten Akburak ”Akşener ihraç edilirse İYİ Parti kalmaz” dedi.

Ayrıca Akburak, Akşener’in oğluyla ilgili iddialara ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na kızgın olduğunu da aktardı.

Gizemli Erdoğan-Akşener görüşmesi kulisleri hızlandırdı, İyi Parti’yi karıştırdı