İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, Akşener’in ‘her yerde tek başımıza girerek kendimizi tartacağız’ dediği yerel seçimde CHP’nin 10 büyükşehirde aday çıkarmamasını istedi: Fedakarlık sırası CHP’de.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Mayıs seçimleri öncesine dair CHP ifşaatlarına başlaması ve İzmir’de CHP’li başkan Tunç Soyer karşısına Ümit Özlale’yi aday olarak çıkarması iki parti arasındaki ipleri germişti.

Gözler İYİ Parti’nin Ankara ve İstanbul’da kimleri aday yapacağına çevrilmişken, İYİ Parti’den CHP’ye ilginç bir çağrı geldi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yerel seçimler için CHP’ye aralarında İstanbul ve Ankara’nın da bulunduğu ’10 büyükşehirde aday çıkarmama’ teklifinde bulundu.

‘Biz 2 seçimdir fedakarlık yapıyoruz’

Türker Yörükçüoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla, Tekirdağ ve Hatay’ı AK Parti’ye kaptırmamak için CHP bu illerde aday çıkarmamalı” dedi.

AKP-CHP yarışında kazananın AKP olduğunu belirten Yörükçüoğlu, “Türkiye’yi AK Parti’den kurtarmanın yolu İYİ Parti’yi güçlendirmekten geçer. Biz hem 2019’da hem de 2023’de üzerimize düşen fedakarlığı yaptık. Sıra CHP’de” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/yorukcuoglu/status/1707304176588382482

Akşener ‘tek başımıza gireceğiz’ demişti

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, 6 Eylül’de Bursa’da yaptığı konuşmada, “Her ilçe, varsa her ilçe için mutlaka arkadaşlarımızı hazırlayacağız. Biz bu seçimlere her yerde hazır olacağız. Tek başımıza girmeye hazırlanacağız.

Bunu açıkça söylüyorum. Özgür ve bağımsız bir siyasi parti olarak bu seçimde ne kadar ağır olduğumuzu tartacağız, göreceğiz ve paylaşacağız. Seçmene ve milletimize kendimizi anlatacağız” demişti.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yıldırım 10Haber’e konuştu: Görevden alındım