Eski CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisini hedef alan Erdoğan'a sert çıktı ve ''Ülke yangın yeri, can havlindeyiz; sen hala çıkmış 'hançer' diyorsun. Seninle mücadele etmeyenin de Allah belasını versin'' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu CHP lideriyken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın neredeyse her konuşmasında muhalefet liderini eleştirmesine ve hedef almasına alışmıştık. Kılıçdaroğlu liderlik koltuğunu bırakmasına rağmen siyaset yapmaya ve gündeme dair mesajlarını vermeye devam ediyor. Haliyle Erdoğan da kendisini hedef alıyor. Hatta kendisine yöneltilen bir açıklama yokken bile bunu yapıyor.

Dün Erdoğan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) etkinliğinde yaptığı konuşmada da Kılıçdaroğlu’nu hedef almayı ihmal etmedi. Burada Erdoğan iktidara muhalefet etmeyi sermaye ve yatırım düşmanlığına dönüştüren zihniyetin her çeşidine şahit olduklarını söyledi. Erdoğan “21’inci yüzyıl Türkiyesi’ne asla yakışmayan bu arkaik zihniyetin 13 seçim yenilgisi sonrasında bizzat partileri tarafından Türk siyasetinden perte çıkarılmasını, ülkemizin kalkınmasının yolculuğu adına, Türkiye’nin aydınlık geleceği adına fevkalade önemli buluyoruz. Sırtından hançerlenmenin öfkesini sosyal medyada sürekli birilerine hakaret ederek çıkarmaya çalışanlara sadece acıyarak bakıyoruz” dedi.

Bu sözler Kılıçdaroğlu’nu kızdırdı, Erdoğan’a cevabı şöyle oldu: “Lanet olsun sana ve kurduğun düzene. Beşli çeteler eliyle milletin parasına, uyuşturucu baronlarının eliyle gençlerimize ve geleceğimize, bozduğun ve kontrolün altına aldığın yargı eliyle dışarı saldığın katiller, çocuklarımızın ve kadınlarımızın canına ve ırzına bela oldu. Yeni doğan bebeklerimizin canı, para için sağlık çetesine teslim edildi. 12 bebeğimiz senin sisteminin adamları tarafından 3 kuruş kazanmak için hayata gözünü yumdu. Yüreğime çok ağır geliyor, acımı dile getirebilmek için kullanacağım cümle; en hafif tabiri ile, ‘Allah belanı versin!’ Ülke yangın yeri, can havlindeyiz; sen hala çıkmış ‘hançer’ diyorsun. Seninle mücadele etmeyenin de Allah belasını versin.”

Kılıçdaroğlu Özel’e yüklendi, İmamoğlu’na sahip çıktı