CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı'nın yaklaşan seçimler için HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi ile temasa geçmesini, "Kadına şiddeti savunan bir birlikteliğe dönüştü." sözleriyle eleştirdi.

14 Mayıs’taki genel seçimler yaklaşırken, AK Parti HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi ile görüşerek sözkonusu iki partiyi Cumhur İttifakı’na katma çalışmalarına hız kazandırdı. Bununla birlikte Yeniden Refah Partisi’nin ittifaka katılmak için şart koştuğu şiddete karşı kadın ve çocukları koruyan 6284 sayılı kanunun kaldırılması talebi muhalefeti ayağa kaldırdı. AK Partili siyasetçilerden sözkonusu şartı kabul etmediklerini ifade eden açıklamalar yapılırken, konuya ilişkin bir tepki de Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iktidar kanadının bir yandan 6284’ü kaldırmak isteyen Yeniden Refah Partisi, diğer yandan ise Hizbullah tartışmalarına konu olan HÜDA PAR’la temas kurmasını eleştirdi.