Eski AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar art arda gelen köpek katliamları haberleri üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tartışmalı şekilde kabul edilen sokak hayvanları düzenlemesine tepkiler artıyor.

Tartışmalı yasanın Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye’nin çeşitli illerinden katliam haberleri gelmeye başladı.

Son olarak Ankara Altındağ’da belediyeye ait hayvan barınağının yakınında bir toplu mezar bulundu; mezardan yakın zamanda öldüğü düşünülen 11 köpek çıkarıldı. Köpeklerin nasıl ve ne zaman öldüğü araştırılıyor. 

“Allah rızası için bu zulmü durdurun”

Eski AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar hayvan katliamlarına isyan etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Şamil Tayyar “Türkiye’nin her yerinde köpek avı başladı, Allah rızası için bu zulmü durdurun, bir sözünüz yeter” dedi.

X hesabından açıklama yapan Tayyar şunları ifade etti:

Sayın Cumhurbaşkanım. Ülkenin her köşesinde köpek avı başladı. Niğde, Bartın, Altındağ, Ahlat, Silivri başta olmak üzere birçok yerde köpekler hiçbir kurala uyulmaksızın zalimce katlediliyor.

Zehirlenen köpeklerin o can çekişen görüntüleri yürekleri parçalıyor. Hedef tahtası yapılıp 20 kurşunla bedeni delik deşik edilen köpeğin görüntüsü karşısında ağlamamak mümkün değil.

Kafası kesilip parçaları torbayla çöplüğe atılan köpekler karşısında kelimeler kifayetsiz kalıyor. Daha niceleri.

Yüreğim kaldırmadığı için görüntülere yer vermedim. Kanun böyle bir zulmü öngörmese de katil ruhlu alçakları harekete geçirdi. Allah rızası için bu zulmü durdurun. Bir sözünüz yeter.

Ankara Altındağ’da bir toplu köpek mezarı bulundu; hayvanseverler ayakta