Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksa, ben seçim çalışmalarına katılmayacağım" diyerek rest çektiği iddiasını Yavaş'ın danışmanına sorduk.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katıldığı bir televizyon programında, “Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik. Kendi gruplarının başında olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum” sözleri siyasette yeni bir tartışma başlattı.
Mansur Yavaş’ın sözlerinin ardından TV100 yazarı Erdoğan Aktaş, Millet İttifakı’nda yeni bir krizin gündeme geldiğini öne sürdü.
Erdoğan Aktaş yazısında, Mansur Yavaş’ın Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini ve “Diğer genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksa, ben seçim çalışmalarına katılmayacağım” diyeceğini iddia etti.
Aktaş yazısında ayrıca “Ankara kulislerini çok iyi bilen ve tüm partilerin kulislerine hâkim olan önemli bir siyasetçinin bana aktardığına göre, Yavaş’ın Kılıçdaroğlu’na bu çıkışını Meral Akşener de Ekrem İmamoğlu da biliyor” iddiasını gündeme getirdi.

Yavaş’ın danışmanına iddiaları sorduk

10 Haber, iddiaları Mansur Yavaş’ın danışmanı olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin’e sordu.
Volkan Memduh Gültekin, “Mansur Yavaş’ın söylediği iddia edilen ‘Diğer genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksa, seçim çalışmalarına katılmayacağım’ ifadeleri kesinlikle doğru değildir. Kaynağı belli olmayan, dayanaksız, teyitsiz ve ‘kulis’ adı altında paylaşılan bu tür haberlere itibar edilmemesini rica ederiz” açıklamasını yaptı.
Mansur Yavaş’ın konuyla ilgili Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşeceği iddiasını sormamız üzerine ise Volkan Memduh Gültekin, Mansur Yavaş’ın programında böyle bir görüşmenin olmadığını belirtti.

Mansur Yavaş’tan ‘6’lı Masa’ya ‘Yardımcı değil milletvekili olun’ önerisi