Muhalefet partileri ÖTV'nin artırılması sonra gelen zam dalgasını görüşmek için Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırıyor. Hazırlanan metne imzalar atılmaya başladı.

Geçen hafta Meclis tatile girdi ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yetkisini kullanarak özel tüketim vergisini (ÖTV) artırdı. Bunun ardından fiyatlar hızla yükseldi ve Altılı Masa’daki partiler de harekete geçti. Bu partilerin grup başkanları ve başkanvekilleri, liderler tarafından görevlendirildikten sonra olağanüstü Meclis toplantısı için metin hazırladı. Metin vekillerin imzasına da açıldı ve Ankara dışında, bölgelerinde olan vekillerden de e-devlet üzerinden imzaları istendi. İmzaların tamamlanmasının ardından başvurunun yarın yapılması bekleniyor.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre; Meclis’in olağanüstü toplanabilmesi için Meclis Başkanı’nın da olağanüstü toplantı çağrısına olumlu cevap vermesi gerekiyor. Meclis Başkanı olumlu cevap verdiği takdirde Meclis toplanabilir. Ancak toplantının yapılabilmesi için gerekli olan toplantı yeter sayısına yani 200 milletvekiline ulaşmak gerekiyor. Bu açıdan Altılı Masa’nın vekilleri olağanüstü toplantı çağrısı yapmak ve toplantı yeter sayısını sağlamak için yeterli sayıda.

Meclis ‘Genel Görüşme’ talebiyle olağanüstü toplandığında ise liderler ve grup başkanları da kürsüden değerlendirme yapıyor. Bu görüşmeden bir karar çıkmıyor, oylama da yapılmıyor.

Sosyal medya platformu Twitter’dan paylaşım yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Meclis’teki siyasi partilerle yaptığımız görüşmelerin ardından, Meclis kapandıktan sonra yürürlüğe giren KDV ve ÖTV zamları ile yanlış ekonomi politikalarını görüşmek üzere TBMM Genel Kurulu’nu 25 Temmuz Salı günü olağanüstü toplantıya çağırdık” dedi ve imza metnini paylaştı.

Maliye ‘tasarruf tedbirlerinin takipçisi’ olmaya karar verdi