CHP lideri Özgür Özel normalleşmeyle ilgili “İki partide de karşıtları var. Fakat sokaktaki insan gıdasını gerilimden alanlara itibar etmiyor, kulak vermiyor” dedi.

Yerel seçimlerde CHP’nin birinci parti olmasının ardından CHP’nin yeni lideri Özgür Özel’in attığı yumuşama adımları iktidar kanadında karşılık buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri bayramlaşmaya başladı, zaman zaman da bir araya geldi. İki lider son olarak birlikte KKTC’ye gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretten sonra Özgür Özel’e teşekkür de etti. İktidarın ortağı MHP ve lideri Devlet Bahçeli’den “yumuşama ve normalleşme” sürecine gelen sert eleştiriler de söylemi tamamen değiştirmedi.

Sabah’a konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel “Normalleşme sokakta satın alındı… İnanılmaz derecede. Siyasi gerilimin Türkiye’ye hiçbir faydası yok. CHP’ye de faydası yok. Millet yumuşama istiyor. Seçimden sonra 25 ile gittim. Gezdiğim her ilde, ilçede, mahallede, sokakta şunu gördüm; Yumuşamanın normalleşmenin halkta karşılığı var” dedi.

CHP resmen ilan etti: Özgür Özel Şam’a gidiyor

Gerginlikten beslenenlerin yumuşamadan rahatsız olduğunu belirten Özel “İki tarafta da gerginlikten beslenen siyasetçi de var, gazeteci de var. Söyledim size. Bugün iki partide de yumuşama, normalleşme karşıtları mevcut. Gerginlikten beslenenlerin rahatsızlığı meselesi. Fakat sokaktaki insan gıdasını gerilimden alanlara itibar etmiyor, kulak vermiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize’ye yaptığı ziyaretten bahseden Özel “Sayın Erdoğan’ın hemşerileri kendi şiveleriyle bana ‘Kardeşim normalleşin. Sizden bunu istiyoruz’ dedi. Eskiden kavga ederken onlar Erdoğan’ın tarafında duruyor ve bizi hiç dinlemiyorlardı. Söylediklerimizi duymuyorlardı. Normalleşmeden sonra onlara çay konusunu açınca çok mutlu oldular. Rizeliler dediler ki ‘Konuş, çayı da konuş, fındığı da, bunları konuşun, bizim dertlerimizi konuşun.’ Normalleşme ile birlikte bizi daha dikkatli dinliyorlar, söylediklerimize önem veriyorlar. Bizim seçmen, bizim mahalle zaten arkamızda ama karşı mahalleye seslenebilmek için ben normalleşmeyi, yumuşamayı çok çok önemli görüyorum.  Bu konunun Sayın Erdoğan açısından da şöyle bir önemi var. Karşı mahalle Erdoğan’ın her söylediğine kategorik olarak karşı çıkıyordu. Normalleşince onun her söylediğine karşı çıkılmak yerine söylediği doğru şeyler, önemli şeyler, karşı mahalle tarafından dinlenebilir hale geliyor. Türkiye çok büyük bir ülke. İktidar ile muhalefet elbette gerginlik yaşayabilir. Fakat nezaketi ve müzakere zeminini hiç kaybetmemek gerekir” diye konuştu.

Özgür Özel: Ne kadar kaçabilirler bilmiyorum, vatandaş seçim istiyor