CHP Genel Başkanı Özgür Özel Meclis komisyonu ile ilgili "Komisyon ya eşit temsil ile oluşmalı, eşit temsil değilse nitelikli çoğunlukla karar almalı diyoruz" dedi. "Bu komisyon anayasa yapacak bir komisyon değil." 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis komisyonu ile ilgili, “Komisyon ya eşit temsil ile oluşmalı, eşit temsil değilse o zaman nitelikli çoğunlukla karar almalı diyoruz” dedi. Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Özel, “Bu komisyon, anayasa yapacak bir komisyon değil. Ona niyetlenen bizi yanında bulamaz. Çünkü anayasaya uymayanla anayasa yapılamaz” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı , TBMM’de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel, orman yangınlarına ilişkin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “itfaiye ekiplerinin sorumluluğunun büyükşehir belediyelerine ait olduğu” yönündeki açıklamasına yanıt verdi.

Özel, açıklamasında, “Hayatımda duyduğum en büyük yalan. Hatta yetkileri yok. ‘Yetkiniz yok, gelmeyin’ bile dedikleri oluyordu geçmişte. Keşke büyükşehirlerin elinde öyle imkan olsa. Büyükşehirlerin hava aracı bulundurma yetkisi de yok ellerinde” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş’un ön ayak olduğu komisyonuna üye gönderip göndermeyeceği sorulan Özgür Özel, “Komisyonla ilgili tavrımız ilk günden beri net. Ya eşit temsil ile oluşmalı, eşit temsil değilse o zaman nitelikli çoğunlukla karar almalı diyoruz. Nitelikli çoğunluk aranacağının Meclis Başkanı tarafından söylenmesi lazım ki komisyonda olalım” dedi.

Kamuoyunda tartışması olduğunu belirten Özel, “Açık açık söyledim, ‘seninle ne anayasası, menemen yapmam’ dedim. Aynı çizgideyiz. Bu komisyon, anayasa yapacak bir komisyon değil. Ona niyetlenen bizi yanında bulamaz. Çünkü anayasaya uymayanla anayasa yapılamaz!” diye konuştu.

Erdoğan’ın “Ankara merkezli siyaset” çağrısına da yanıt veren Özel şunları söyledi:

“Millet merkezli siyaset yapıyoruz. Millet merkezli siyaset; millet için İstanbul’da olman gerekiyorsa İstanbul’da, Kars’ta olman gerekiyorsa Kars’ta, Meclis’te olman gerekiyorsa Meclis’te, meydanda olman gerekiyorsa meydanda, Saraçhane’de, nerede bulunmak gerekiyorsa orada yapılır. Ankara merkezli dersen, pergel gibi bir ayağını Ankara’ya koyarsan işte böyle kendi etrafından döner durursun. Kendini de tüketirsin, milleti de tüketirsin. Kendisine millet merkezli, Anadolu ve Trakya merkezli, Türkiye merkezli siyaset yapmayı davet ediyorum. Kendisini serin salonlardan çıkmaya, atadıklarına kendisini alkışlatmak yerine pazarlarda dolaşmaya, milletin halini sormaya, alabiliyorsa milletten alkış almaya davet ediyorum.”

Seçimlerde birinci parti olarak çıkamazsak o gece siyaseti bırakacağım

ekonomim.com yazarı Vahap Munyar’a konuşan Özgür Özel, ‘kayıt dışı siyaseti’ tercih etmediklerini belirterek, “Kimsenin bilmediği ‘kıymeti kendinden menkul’ danışmanlar kadrosuyla çalışmak yok. Çalıştığımız danışmanlar kayıtlı şekilde partide yerini alıyor, alacak” ifadelerini kullandı.

Kurultayda verdiği sözü anımsatan Özel, “Seçimlerde birinci parti olarak çıkamazsak o gece siyaseti bırakacağım. Ben kaybedilmiş seçimin şarkısını bile terk etmek gerektiğine inanıyorum. Nitekim yerel seçimlerde daha önce kullanılmış şarkıları geride bıraktık” ifadelerini kullandı.

Yurttaşların beklentilerine dikkati çeken Özel, “En makro ihtiyaç, ‘Yasaksız Türkiye, vizesiz Avrupa’… Biz CHP olarak vatandaşın ‘gelecek umudu’na dokunacağız” diye konuştu.

Özel, şunları sıraladı:

“• Vatandaşta, “CHP gelirse ülkeyi yönetebilir” algısını güçlü şekilde oluşturacağız.

• Vatandaş, “CHP iktidara gelirse gerginlik düşer” diye düşünsün istiyoruz.

• CHP’nin dış politikada daha başarılı olabileceğine inanmalarını hedefliyoruz.

• Vatandaşın, “CHP gelirse ekonomi düzelir, Türkiye Avrupa Birliği’ne (AB) tam üye olur” diye düşünmesine önem vereceğiz.”

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlara ilişkin konuşan Özel, “Bir kere toplumun yüzde 70’i, AK Parti’nin ve hükümetin oluşturmaya çalıştığı, ‘Bunlar çaldılar’ algısına inanmıyor. Oluşturulmaya çalışılan algıya karşı, ‘Tencere dibin kara, seninki benden kara’ gibisinden bir tutumu doğru bulmuyoruz. Vatandaşın şunu görmesini, anlamasını istiyoruz: Bunlar birbirini satmıyor, iftiraya teslim olmuyor, karşıladıkları krize dönük başarılı bir yönetim sergiliyor” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı Ofisi’ni açma nedenlerine ilişkin, “Mitinglerde, sahada oluşan, ortaya çıkan enerjiyi seçim dönemine yansıtabilmek, kanalize edebilmek için ‘seçim ofisi’ni açtık” dedi.

Özgür Özel, şunları söyledi: “Yaptırdığımız anketlere göre her mitingde, ilde, ilçede değişikliğe gidiyoruz. Verdiğimiz mesajları değiştiriyoruz. İlk günlerde, ‘İmamoğlu’na özgürlük’ konusu konuşmalarımızın yüzde 70’ini oluşturuyordu. Artık yüzde 70 ekonomi üzerinde duruyoruz.”