Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılacağını söyledi.

82 yaşındaki Karamollaoğlu sekiz senedir Saadet Partisi Genel Başkanlığı görevindeydi. Karamollaoğlu, Necmettin Erbakan’ın kurduğu Milli Selamet Partisi’nden 1977’de Sivas milletvekili seçilmişti. O tarihten itibaren de Erbakan ile yakın çalıştı.

Karamollaoğlu döneninde Saadet Partisi, CHP ile işbirliği yürüterek 2023 seçimlerinde ortak aday olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledi.

Dün TV5 Televizyonu canlı yayınına katılan Temel Karamollaoğlu ayrılığı şu sözlerle duyurdu: “Sıra bize geldi. En son olarak Erbakan Hoca’yla (Necmettin Erbakan) bizatihi çalışmış kişiler arasında herhalde ben kaldım. Ben de sağlık sebebiyle bu görevi bizden sonra gelecek, Erbakan Hoca’yı görmüş belki onunla birlikte çalışmamış, elbette çalışanlar var onunla beraber ama yakın bir çalışma içinde olmamış arkadaşlardan birisine bırakacağım.”

Yeni bir dönemin başladığını belirten Karamollaoğlu ”Ama ideallerimizdir önemli olan. Erbakan Hocamızın bize bıraktığı mirastır. En ufacık bir noktada bile onun ideallerini bir kenara bırakmış değiliz” dedi.