Kamuoyunda 'yenidoğan çetesi' olarak anılan suç örgütü siyaset sahnesinin de bir numaralı gündem maddesi. AK Partili Mücahit Birinci'den 'siyonist terör' çıkışı gelirken, CHP lideri Özgür Özel adı geçen hastanelere kayyım atanması çağrısı yaptı.

Kamuoyunda yaygın olarak ‘yenidoğan çetesi’ olarak anılan, 10Haber’in ise günlerdir detayları ‘Türkiye’nin gelmiş geçmiş en vicdansız çetesi’ anonsuyla okurlarına aktardığı suç örgütü, siyaset sahnesinin de bir numaralı gündem maddesi.

‘Çete’ Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) üç beş kuruş daha fazla koparabilmek için yeni doğmuş ancak yoğun bakıma alınmış bebekler için ödenen 8 bin TL’ye göz koymuş, sağlıklı çocukları bile bir şekilde orada tutarak ölümlerine yol açmış. Bu aç gözlülük sebebiyle iddianameye göre 10 bebek ölmüş. Devletin iki milyar lira dolandırıldığı hesaplanıyor.

22’si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede CHP Beylikdüzü Meclis üyesi Ahmet Atilla Yılmaz’ın adının da geçtiği ortaya çıkmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel konuyla ilgili açıklamalar yaptı:

“Memlekette çocuk okutuyorsun, güvende değil. Üniversiteye gidiyor, güvende değil. Evleniyor, boşanıyor, güvende değil. Takip ediliyor, polise gidiyor, savcıya gidiyor, güvende değil. Maalesef yeni doğuyor, güvende değil. Hatta ve hatta insanlar ‘Bu ülkeye çocuk mu doğrulur?’ deyip çocuk sahibi olmuyor, gidiyor kedi sahipleniyor; o bile güvende değil. Memlekette güvende olan hiçbir şey yok. Sadece özel okul sahibinin sermayesi güvende. Özel hastane sahibinin yatı, Mercedes’i güvende. Ona bir hal geldiğinde gece yarısı devrede arkadaşlar.

‘Partide tutan namussuzdur, şerefsizdir’

İletişim Başkanlığı’ndan iktidara yakın medyaya ‘Bu işin içinde DEM’li var, CHP’li belediye meclis üyesi var’ haberleri pompalanıyor. Çok arayacaksanız, son lafı başta söyleyeyim; bu işin içinde, içinde değil, 10 kilometre kenarında bir tane CHP’li varsa onu partide tutan namussuzdur, şerefsizdir.

‘Mayıs 2023’ten Ekim 2024’e kadar geçen sürede hiçbir şey yok’

Şu anki Sağlık Bakanı İstanbul İl Müdürü’yken kendini temize çıkarmak için ‘Biz ihbar ettik’ diyor. İlk şikayet Mayıs 2023’te gitmiş. Mayıs 2023’ten Ekim 2024’e kadar geçen sürede hiçbir şey yok. Soruşturmayı yapan savcıyı tehdit edecek kadar bütün bilgilere ulaşmış çete. Caniler, katiller aramızda dolaşıyor. El kadar bebeği hastane hastane dolaştırıyor.”

Özel devamında eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun hastanesi Avcılar Hospital’in de örgütün iş tuttuğu kuruluşlar arasında anıldığını hatırlattı. “Bu iş yapılırken eski Sağlık Bakanı’nın hastanesi işin tam göbeğinde. Denetleyecek Sağlık Müdürlüğü’nde oturan kişi şu anda Sağlık Bakanlığı’nın tepesinde. İşin içinde dünya kadar bunların atadığı adam var” dedikten sonra şunları kaydetti:

‘Devlet eliyle kayyım atanmalı’

“Bir sorumlu aranıyorsa, dönemin sağlık müdürü, şimdiki bakanı falan da değil kardeşim. Bu ülkede bir sorumlu varsa, diyor ya ‘Sorumlusu benim ben’ diyor ya. Her imzayı atmayı biliyorsun, ekonomist yerine faiz belirliyorsun, her işi sen biliyorsun. Bu iş olunca kenara çekiliyorsun. İletişim Başkanlığı 2 tane isim tespit edecek de sorumluluktan kurtulacak. Getirin o hastanelerin hepsini bir gecede kamulaştıralım. Bu işe karışan hastanelerin tamamının ruhsatları askıya alınmalı.

Her yere kayyım atıyorsun ya, o hastanelere devlet eliyle direkt kayyım atanmalı, yasal düzenleme salı günü Meclis’ten oy birliğiyle geçirilmelidir, hodri meydan. Hadi bakalım buyrun.”

İddianamede yer alan korkunç detayların kamuoyunda infial yaratması üzerine başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere AK Parti hükümetlerine yönelik eleştiriler de yoğunlaştı. AK Partili Mücahit Birinci’yse bunun bir ‘siyonist terör’ olduğunu ileri sürdü:

“Türkiye nesebine kasteden bir terörist örgüt ile karşı karşıya. Çete mete değil. Türk milletinin geleceğine kasteden Siyonist bir terör örgütüdür.”

Birinci bir başka paylaşımında ise Türk Tabipler Birliği’ni (TTB) de hedef alarak “Siyonist emelleri olan bir terör örgütü bunlar’ dediğimde, bunu hafife alan birkaç sözde internet haber sitesi olmuştu. Bu örgütün geçmişte neler yaptığı, kaç Türk bebeğin katledildiği araştırılmalı. Tabipler Birliği bir hususu görmezden geliyorsa, Siyonistler hemen işin arkasındadır” dedi.

Fakat Türk Tabipler Birliği dün akşam konuya ilişkin olarak yazılı bir açıklama yapmıştı.

Birinci’nin sözleri Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın da tepkisini çekti.

“Haydi oradan, bu milleti aptal yerine koymayın” diyen Özdağ, “22 senedir Sağlık Bakanlığı menzil cemaatinin kontrolunda. 22 yıldır bakanları, bütün bürokratları siz atıyorsunuz. Sağlıkla ilgili yasaları siz çıkarıyorsunuz” ifadesini kullandı:

“Haydi oradan bu milleti aptal yerine koymayın. 22 senedir Sağlık Bakanlığı menzil cemaatinin kontrolunda. 22 yıldır bakanları, bütün bürokratları siz atıyorsunuz. Sağlıkla ilgili yasaları siz çıkarıyorsunuz. Olay orta çıkınca ‘siyonist yapılanma’ Siyonistler Gazze’de benek ve çocuk öldürüyor. Buradaki çetelerden siz sorumlusunuz. Allah size utanma duygusu versin.”

En vicdansız çete: ‘Bebek borsası’ kurmuş, mal satar gibi pazarlamışlar… Ayrıntıları okudukça dehşete düşeceksiniz

Yenidoğan çetesinde kim kimdir?