Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bankacılık Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın'ın tartışmalı nikah törenine birlikte katıldığı MHP'li siyasetçiye "Bir daha seninle düğüne müğüne gitmek yok" diye seslendi.

Görev yaptığı dönem özellikle muhalefet kanadınca eleştirilen, buna karşın yeri geldiğinde kendi partisi AK Parti’den çok MHP tarafından sahip çıkılan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bilindiği üzere son olarak Bankacılık Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın tartışmalı nikah töreniyle gündeme geldi.

Unutanlar veya konuya hiç vakıf olmayanlar için baştan küçük bir not düşelim; düğün, Aydın’ın yönetiminde olduğu yer nedeniyle, yani 1999 yılında finans sektörünü düzenlemek ve denetlemek için kurulan BDDK’da çalışması sebebiyle gündemdeydi.

Aydın’ın ‘mutlu günü’nde her gün denetleyip düzenlediği özel şirketlerin, finans kurumu temsilcilerinin de bulunmasını istemesi, adet olduğu üzere en azından bir ‘altın’ takılmasını gerektiriyordu.

Ve Türkiye, bu törende ‘takı kuyruğuna girmiş banka genel müdürleri’ manzarasıyla karşılaştı.

Tabii bahse konu olan yalnızca bir ‘çeyrek altın’ değildi. İddiaya göre davetiyeyi aldıkları anda ne yapacaklarını düşünmüşler, rakip şirketlerin takı bedellerini öğrenip geride kalmamak için çalışma bile yapmışlardı. Belirledikleri bütçeler 150 – 350 bin TL arasındaydı.

BDDK Başkan Yardımcısı Aydın’ın nikah töreninde Adan ve Soylu yan yana.

Davetliler arasında finans sektörü kadar siyaset sahnesinden isimler de vardı. En ağırlıkla temsil edilen partiyse MHP’ydi. Celal Adan ve bazı parti yöneticileri nikahın kıyılacağı en yakın lobiye oturmuştu. Burada onlara Soylu da eşlik etmişti.

B Yüzü’nün haberine göre bu nikah töreni, aradan günler geçmesine hala gündemde.

Yasama yılının açıldığı 1 Ekim’e gidiyoruz.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’in açılışının ardından parlamento binasından ayrılmak için otomobiline bindiği sırada yanına şimdilerde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak görev yapan Süleyman Soylu geldi ve siyasetçiye “Efendim, Allah sağlık versin” diye seslenerek elini öpmeye çalıştı. Bahçeli’yse onu “Estağfurullah” diyerek nezaketle engelledi.

Soylu’nun Bahçeli’nin elini öpmeye çalıştığı anlar / Kaynak: B Yüzü.

MHP lideri ayrıldıktan sonra Soylu’nun gözüne Celal Adan ilişti. Selam verdikten sonra yanına giderek “Celal Bey, bir daha seninle düğüne müğüne gitmek yok. Feti (Yıldız) abiye de söyledim” diye şakalaştı.

Adan ve Feti Yıldız, Soylu’nun esprisine gülerek karşılık verdi.

Sene: 2022 / Soylu, Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, dönemin Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Celal Adan’la birlikte.

Türkiye’nin konuştuğu skandal: BDDK Başkan Yardımcısı düğününe bankaları da davet etti, bankalar takı takma kuyruğuna girdi