TBMM'deki demokrasi tarihine kara leke olarak düşen saldırının destekçileri de var. Bunlardan biri Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Duman. Şık'a saldıran Özalan'ı sporcu yetiştiren bir akademisyen olarak destekledi.

Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Can Atalay’ın vekilliği AYM’nin hak ihlali kararına rağmen düşürüldü. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da Meclis’i olağanüstü toplamak için çağrı yaptı. Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bu toplantı için yeterlilik sayısı oylaması vardı. MHP zaten katılmayacağını en başından Atalay için hak ihlali kararı veren AYM’ye tepki göstererek duyurmuştu. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimizi okumak için tıklayın.

AK Parti de toplantı öncesi AYM’nin kararının anayasaya ters olduğunu savunmuştu ve oylamaya yeterlilik sayısının sağlanmaması için katılmadı. Ancak Toplantı yeter sayısı sağlanınca katılma kararı aldı ve Türkiye’nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak düşen anlar yaşandı. TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın Can Atalay’ı savunan konuşması defalarca sözlü sataşmalarla ve gerginliklerle kesildi, Şık konuşmasının bir yerinde AK Parti sıralarına dönüp ‘Can Atalay değil siz teröristsiniz’ dediğinde, AK Parti adına Meclis’in idare amirlerinden biri olan, yani görevi genel kurul salonunda huzuru sağlamak olan Alpay Özalan kürsüdeki Ahmet Şık’a saldırdı, ona vurdu ve itti. Şık yere düşünce Meclis Genel Kurulu karıştı, yumruklu tekmeli bir kavga yaşandı. Kavganın ortasında kalan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit’in ve CHP milletvekili Okan Konuralp’in kaşı başlarına aldıkları yumruk darbeleri nedeniyle açıldı, Meclis Genel Kurulu Salonunun zemini kanla kaplandı. Meclis Can Atalay için verilen Anayasa Mahkemesi kararını bile okuyup tutanaklara geçiremeden yeniden tatiline döndü.

Kavga anları sosyal medya da tepki çekti, herkes üzerine fikir beyan etti. Bunlardan biri de Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Duman’dı.

Duman, sporcuların problem çözmesine ve saldırganlık düzeyine dair tezlerin danışmanlığını da yapmıştı.

Duman, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” sözlerinin doğrultusunda sporcu yetiştirmek için kurulan demokratik ve bilimsel eğitim vermesi için kurulan bir üniversitede dekanlık yaptığını açık açık söylediği sosyal medya hesabından “Şık bir hareketle de gereken yapılmıştır. Alpay, bunları ilk vekil olduğu gün TBMM’de uyardı” diyerek Özalan’ın vurduğu ana ait fotoğrafı paylaştı.

Bununla da yetinmedi bir tweet daha attı ve “Çok Şık oldu… Elinize sağlık” dedi.

Türkiye’nin utanç günü: Meclis hukuk devleti konuşacaktı, onun yerine kaba kuvvet kullanıldı, kan aktı