AK Partili Kayseri Büyükşehir Başkanı Memduh Büyükkılıç sucuklu mangal görüntüleriyle ilgili "Pişirdik ama bir lokma ağzımıza atmadık. Sucuk tanıttık, leblebi mi tanıtalım" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi tanıtım töreninde dağıtılan “Kayseri Sucuğu” görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Törene katılan bir bakan, eski bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanlarının mangal yellediği görüntülere vatandaşın ekonomik zorluk içinde olduğunu söyleyenler “mangal sefası” eleştirileri yaptı. Özellikle muhalefet vekilleri iktidara mangal partisi üstünden yüklendi.

Törene Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi, eski Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Vali Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri milletvekilleri Hulusi Akar, Ayşe Böhürler, Murad Cahid Cıngı, Bayar Özsoy, Şaban Çopuroğlu, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm katılmıştı.

Aslında buraya kadar her şey normal. İktidar partisi ve bürokrasiden isimler bir görüntü veriyor ve muhalefet de görevi olduğu üzere bu görüntüleri eleştiriyor. Olayı daha ilgi çekici hale getiren mangalı yellediği görülen AK Partili Kayseri Büyükşehir Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın açıklaması oldu.

Mangal partisinde pişirdikleri sucukları yemediklerini söyleyen Büyükkılıç eleştirilere şöyle yanıt verdi:

“Hem Kayseri’mizin ürünlerini tanıtmak hem de ikramda bulunmak amacıyla sucuk ikram ettik. Ancak burada hiçbirinin ağzına dahi bir lokma atmadığını hep beraber gördük. Bunun aksini iddia eden varsa getirsin kamerayı orada görelim, hep beraber yemiş diyelim. Alzheimer merkezi açılışı yaptık, orada da sucuk tatlı ikram ettik.

Amacımız nedir? Kayseri denince akla sucuk, pastırma, mantı gelir, leblebi ikram edecek halimiz yok. Belediyenin cebinden de bir kuruş çıkmadı. Bütün bunların amacı sucuğumuzu tanıtmak, mantımızı tanıtmak.

Bunun üzerinden siyaset yaparak ‘sucuk partisi düzenliyorlar, özel bir uygulama düzenliyor. Orada keyif yapmaya çalışıyor’ diye algılar yaparak, ucuz siyaset yaparak, bakanları yıpratmaya çalışanları kınıyorum”

Mangal yakarken üstüne ateş sıçradı, hastane yolunda kalp krizinden öldü