Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun seçim öncesinde kendisine İçişleri de dahil olmak üzere 3 bakanlık ve MİT’i vereceğine yönelik gizli bir protokol imzaladıklarını açıklamıştı. Bu kez ‘sözlü olarak vadedilen’ o 2 bakanlığı da söyledi.

Mayıs seçimleri bitti ancak tartışmaları bitmedi.

Seçimlerin ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçime 5 kala katıldığı Millet İttifakı’nı sarsacak protokol açıklamaları yapmıştı.

Özdağ daha önce “Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey’le mutabık kaldık” iddiasında bulunmuştu.

‘Yazılı metinde anlaşamadık’

Gözlerin çevrildiği CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise önce “Özel protokol var. O protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişi arasında yapılan ve iki kişinin namusuna teslim edilen bir protokoldür. Benim bu konuda konuşmam, en azından ahlaki olarak doğru değil” demiş, başka bir konuşmasında ise “MİT, herhangi bir protokolde konu olamaz” ifadesini kullanmıştı.

Gazeteci Bahar Feyzan’ın YouTube kanalında konuşan Özdağ, “Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı için de söz verildi. Ama bunlar konusunda bir yazılı metinde anlaşmadık” dedi.

 

Muhalefette seçim startı şiddetli geçimsizlikle verildi: Akşener bayrak açtı, Özdağ suçladı