Vatandaştan Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a: ‘İsrail’e giden petrolü kesin’

Fotoğraf: Ticaret Bakanı Ömer Bolat

İsmail Haniye'nin arından Türkiye'de bir günlük milli yas ilan edildi. Bazı illerde gıyabında cenaze namazı kılındı. Kayseri'de Bakan Ömer Bolat'ın namaz kıldığı bir camiide namaz sonrasında protesto sesleri yükseldi: 'İsrail ile ticareti kesin'

İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleştirilen suikastta Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye’nin yaşamını yitirmesi sonrası, Türkiye’de 1 günlük yas ilan edilmişti. Yas ilan edilmesi haricinde birçok ilde cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılınması kararlaştırılmıştı.

Hamas lideri Haniye için kılınan gıyabi cenaze namazının kılındığı illerden biri de Kayseri. Çeşitli temaslar için Kayseri’ye giden Ticaret Bakanı Ömer Bolat da cenaze namazına katılan isimlerdendi. Yalnız olmayan Bolat’a AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve AKP Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, eşlik etti.

Sözcü Gazetesi yazarlarından Müslüm Evci’nin “Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a camide İsrail ile ticaret tepkisi” başlıklı yazısına göre Bolat, namazını kıldığı camide İsrail ile ticaretin devamı konusunda vatandaşların tepkileriyle karşı karşıya kaldı.

‘İsrail’e giden petrolü kesin’

Bolat’ı camide gören kalabalık içindeki bazı vatandaşların, İsrail ile ticaretin Gazze’de 40 bin insanının ölmesine rağmen devam ettiği yönünde eleştirilerde bulunarak “İsrail’e giden petrolü kesin!” diye bağırdığı görüldü.

Bakan Bolat ve beraberindeki heyet, vatandaşlara herhangi bir tepki vermeden cami bahçesinden ayrıldı.

Savaş sonrası Gazze planında Türkiye kenara itildi

Exit mobile version