NBA takımlarından Houston Rockets'ta forma giyen 21 yaşındaki basketbolcu AJ Griffin şok bir şekilde emeklilik kararı açıkladı. Griffin kararının sebebini kendini dine adamak olarak belirtti.

NBA dünyası Towns-Randle takasına odaklanmış durumda olsa da lig çevrelerinden sarsıcı bir haber daha geldi. 2022 NBA draftlarının 16. sırasında Atlanta Hawks tarafından seçilen 21 yaşındaki forvet oyuncusu AJ Griffin basketboldan emekli olma kararı aldı. Oyuncu Atlanta’da geçirdiği toplam iki sezonda 92 NBA maçına çıkıp 7.5 sayı 1.9 ribaunt ortalamaları yakalamıştı. Griffin bu yaz Houston Rockets’a takaslanmıştı ancak 20 Eylül’de sözleşmesini karşılıklı anlaşma sağlayarak feshetmişti. Bunun sebebi emekliliği düşünmesiydi. Griffin bu kararında ciddi olduğunu kanıtladı ve emekliliğini açıkladı.

Genç isim aldığı emeklilik kararını açıklarken “Kararımı çok kısa şekilde özetlemem gerekirse İsa’yı takip etmek içim basketbolu bırakıyorum. Birçok insan bunu yanlış bir karar olarak görebilir ancak tüm gücümle Tanrı’ya hizmet edeceğim için çok mutluyum. Basketbolu bırakmanın tam zamanlı olarak papazlık görevimi yapmamı ve tüm kalbimle Tanrı’ya hizmet etmemi sağlayacak. Hayatımın yeni bölümü için çok heyecanlıyım” ifadelerini kullandı.

Bundan üç sezon önce Darren Collison birçok kulüp kendisini istemesine rağmen Yehova Şahitleri’ne kendini adayacağını belirterek basketbol kariyerini sonlandırmıştı. Collison her ne kadar Griffin kadar genç olmasa da hala NBA’de birkaç sezon oynayabilecek yeteneğe ve yeterliliğe sahip olarak görülüyordu.

Panathinaikos başkanı iddialı: NBA şampiyonunu Atina’ya getirin!