Celta Vigo'nun 21 yaşındaki genç yeteneği Gabi Viega da Arabistan'a gidenler kervanına katıldı. Henüz genç yaşında Arabistan'a gitme kararı alan oyuncunun transferini bildiren Fabrizio Romano'nun Instagram paylaşımı altına yorum yazan Toni Kroos'un sözü olay oldu: "Utanç verici."

Suudi Arabistan Ligi yaptığı transferlerle bu yaz dönemine damga vurdu. Kariyerinin sonunda veya kariyerinin zirvesinde fark etmeksizin birçok oyuncuyu kadrosuna katan lig, son olarak kariyeri çıkışta bir ismi bünyesine kattı. Celta Vigo’da gösterdiği performansla büyük bir çıkış yapan Gabri Viega El Ahli’den gelen teklifi kabul etti. Transferle alakalı hikaye ise bir hayli garip.

Viega normal şartlarda Napoli’yle anlaşmıştı. Avrupa’nın beş büyük liginden biri olan Serie A’nın son şampiyonu, hem oyuncu cephesi hem de Celta Vigo’yla anlaştı. Fakat ünlü gazeteci Fabrizio Romano’nun haberine göre oyuncu son tahlilde Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden El Ahli’yle el sıkıştı. Bu anlaşmayla beraber Napoli defteri kapandı. Celta ve oyuncu Suudi ekibin teklifini kabul etti.

Roberto Mancini’nin İtalya Milli Takımı’ndan istifasını eşi duyurmuş

Normal şartlarda Napoli ve Celta 30 milyon euro artı 6 milyon euro civarında bir bonservis bedeline anlaştılar. Bu anlaşma hiçbir zaman bitme noktasına gelmedi. El Ahli cephesinden RB Salzburg’un da eski teknik direktörü olan Matthias Jaissle araya girdi ve 21 yaşındaki Veiga’yla iletişime geçti. Oyuncu, menajeri Pini Zahavi’ye yetki verdi ve ikili önünde sonunda çok daha iyi bir teklif yapan Suudi Arabistan cephesini seçme yoluna gitti. Bu sırada Napoli’yle olan anlaşmayı sonlandırmayan Celta Vigo da El Ahli cephesinden aldığı teklifi kabul etti. Yolun sonunda kararını verme noktasında olan Veiga rotayı Arabistan’a çevirdi.

Kadrosunda Merih Demiral’ı da bulunduran El Ahli, bu yazın hızlı takımlarından biriydi. Kalesini Edouard Mendy’ye emanet eden takım, kadrosuna Roger Ibanez, Franck Kessie, Allan Saint Maximin, Roberto Firmino ve Riyad Mahrez gibi isimleri eklemişti.

Cristiano Ronaldo Arabistan’a uyum sağlıyor

Kroos’tan tepki

Real Madrid forması giyen ve tarihin en iyi orta sahaları arasında yer alan Alman yıldız Toni Kroos, Fabrizio Romano’nun haberinin altında duruma tepki gösterdi. Suudi Arabistan Ligi’nin aldığı eleştirilere böylece bir yenisi eklendi. Kroos, haberin altına yaptığı yorumda “Utanç verici” sözlerini kullandı.