Diyarbakır’da Azize Ay hayallerin peşinden koşmanın yaşı olmadığını herkese gösterdi. Çocukluk tutkusu olan futbolculuğa 48 yaşında başlayan Ay 54 yaşında TFF kursunu bitirip antrenör oldu, ilk maçını 9-0 kazandı.

Azize Ay geçimini aşçılıktan sağlayan bir emekçiydi. Şehrinde kurulan futbol takımı 48 yaşına geldiğinde hayalini gerçekleştirmesi için ona bir fırsat sundu. Yaşına aldırmadan yeşil sahalara inen Ay kendisini dünyada neredeyse yarım asrı geride bıraktığı günlerde tutkusu olan futbola adadı.

Altı yıl futbol oynadıktan sonra hem futboldan emekli olan Ay sahalardan uzakta kalmayı hiç mi hiç istemiyordu. TFF’nin kursunu bitirip C lisansı antrenörlük belgesi aldı. Lisansına kavuştuktan sonra aşçılığı bırakan Ay Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kız çocuklarına futbol öğretmeye başladı. Burada altyapı tecrübesini yaşayan Azize Hoca devamında yeni kurulan Büyükşehir Belediyesi Kadın Futbol Takımı’nın başına teknik sorumlu olarak geçti.

Antalya’da kırmızı kodlu maç: Lisanssız hakemle ‘bahis şikesi’ iddiası

Yeni antrenörden süper başlangıç

TFF Kadınlar Futbol 3’üncü Lig 4’üncü Grup’taki ilk maçında Ay’ın yetiştirdiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Futbol Takımı rakibi Viranşehir Gençliği Kültür ve Spor Kulübü’nü 9-0’la geçti. Bu sonuçla sezona galibiyetle başlayan Diyarbakır temsilcisinde teknik direktör Azize Ay da kariyerine büyük bir galibiyetle başlamış oldu.

‘Hayalime kavuştum, şampiyon olmak istiyorum’

Şehrin kadınlarını futbola yönlendirerek önlerini açmayı misyon edindiğini belirten Ay “Futbolcu olmama izin vermediler, ben de direndim. 48 yaşında sahaya indim. Altı yıl futbol oynadım. Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük C lisansını aldım, antrenör oldum. Kadınların, genç kızların önünü açmak için onları sahada görmek istiyordum. Başardım da. Şu an Büyükşehir Belediyesi Kadın Futbol Takımı antrenörüyüm. İstediğim hayale kavuştum. Şampiyon olarak 2’nci Lig’e çıkmak istiyorum. Kızlarımla mutluyum. Buradayım ve sevinçliyim” dedi.

Yapay zeka değil MHK: İlginç atama!

‘İdolüm Carlo Ancelotti ve İsmail Kartal’

Genç yaşta evlendirilen genç kızları sahada görmek istediğini söyleyen Ay konuşmasına şöyle devam etti: “Çok heyecanlıyım, antrenörlükteki ilk maçım. 3’üncü Lig’deyiz ve kızlarıma güveniyorum. Çok mutluyum. Futbolun yaşı yoktur, bu yaşta daha da azimliyim. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde 56’ya basacağım. Sahadayım, yılmadım, yılmayacağım da. Bütün kadınlarımızı spora, futbola davet ediyorum. Genç yaşta evlendirilen genç kızları sahada görmek istiyorum. Elimden geldikçe de hepsine yardımcı olacağım. Oyunculardan çok ben heyecanlıyım. ‘Bu yaşta sahadasın, yapamazsın’ dediler, işte ispatı. Yılmayacağım, başardım, başarıma yenilerini ekleyeceğim. İdolüm Avrupa’da Carlo Ancelotti, Türkiye’de ise İsmail Kartal.”

15 yaşındaki Büşra Kaya Barcelona’da oynamak istiyor.

‘Bize anne şefkatiyle yaklaşıyor’

Azize Ay’ın takımında top koşturan 15 yaşındaki Büşra Kaya “Buralara Azize Hoca’mızın sayesinde geldik. O olmasaydı belki buralarda olmayacaktık. O bizi ayakta tuttu, bize sabır verdi, sevgi verdi. Annemiz gibi davrandı. Bizi kızları gibi görüyor. Burada dimdik duracağız, pes etmeyeceğiz ve başaracağız. Barcelona’da top oynamak istiyorum” dedi.