Amerikan Futbolu Ligi NFL'de 6. hafta heyecanı yaşandı. Yenilgisiz iki takım San Francisco 49ers ve Philadelphia Eagles oynadıkları maçları kaybedince ligde namağlup takım kalmadı.

NFL’de bu sezon San Francisco, Philadelphia, Miami ve Kansas City’nin favori göründüğü şekilde başladı. Bu takımlardan San Francisco ve Philadelphia ilk 5 haftayı kayıpsız geçtiler. Ancak bu ekiplerin fiyakası da 6. haftada bozuldu.

San Francisco 49ers, deplasmanda Cleveland Browns ile karşılaştı. Son bölüme üstünlük taşımayı başaran ekip bu avantajı koruyamadı. 19-17 gerideyken 9 saniye kala alan golü fırsatı yakalayan 49ers bu vuruştan yararlanamayınca sahadan 19-17 mağlup ayrıldı. Kaliforniya ekibi bu sonuçla beraber ligde ilk kez yenildi.

Eagles ise New York Jets deplasamanına çıktı. Üst üste sakatlık haberleriyle sarsılan ve sezona istediği gibi giremeyen New York, sürpriz şekilde rakibine karşı oldukça dirençli bir oyun ortaya koydu. Son çeyreğe kadar yalnızca 2 sayı geriden rakibini takip eden New York son şansını iyi değerlendirdi ve öne geçmeyi başardı. Atlantik ekibi sahadan 20-14 galip ayrıldı ve rakibinin serisine son verdi.

Haftanın öne çıkan sonuçlarından birine Detroit Lions imza attı. Lions, Tampa Bay deplasmanında özellikle savunmasıyla rakibine fırsat tanımazken maçı 20-6 önde tamamladı. Lions 6. maçında 5. galibiyetine uzandı.

Geceye mutlak favori olarak başlayan Miami Dolphins ilk çeyrekte galibiyeti bulunmayan Carolina’ya karşı 14-0 geri düştü. Miami daha ilk yarı bitmeden öne geçmeyi başardı. Maçı 42-21 kazanan Florida ekibi 6. maçında 5. kez kazandı.

Annesini kaybeden eski NFL oyuncusu Sergio Brown’dan haber alınamıyor

NFL’de haftanın diğer sonuçları:

Kansas City Chiefs – Denver Broncos 19-8

Tennessee Titans – Baltimore Ravens 16-24

Atlanta Falcons – Washington Commanders 16-24

Chicago Bears – Minnesota Vikings 13-19

Cincinnati Bengals – Seattle Seahawks 17-13

Houston Texans – New Orleans Saints 20-13

Jacksonville Jaguars – Indianapolis Colts 37-20

Las Vegas Raiders – New England Patriots 21-17

Los Angeles Rams – Arizona Cardinals 26-9

Buffalo Bills – New York Giants 14-9