662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde final günü geride kaldı. Antalya bölgesinin iki pehlivanı İsmail Balaban ve Yusuf Can Zeybek’i karşı karşıya getiren mücadele sonucunda kazanan Zeybek oldu ve 29 yaşındaki sporcu ilk kez başpehlivan olmayı başardı.

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde büyük final heyecanı yaşandı. Kocaeli bölgesinden Olgay İnce’nin yönettiği final mücadelesinde Şahali Kurt, Mecit Yıldırım, Cengizhan Şimşek, Özkan Yıldırım ve Hüseyin Gümüşalan’ı eleyerek finale gelen İsmail Balaban’la; Rıza Yıldırım, Mustafa Taş, Fatih Atlı ve Mehmet Yeşil Yeşil’i eleyerek final bileti alan Yusuf Can Zeybek karşı karşıya geldi. İki Antalyalıdan İsmail Balaban 2013 ve 2017 yılları sonrası üçüncü kez altın kemeri beline geçirmek için çayıra çıktı. 2021 yılından beri Kırkpınar’da boy gösteren Zeybek ise ilk zaferi için rakibi karşısındaydı. İkili daha önce iki kez karşı karşıya gelmiş ve iki mücadeleyi de Balaban kazanmıştı.

Final mücadelesine de daha atak başlayan taraf Balaban oldu ancak Zeybek rakibinin ataklarını her seferinde püskürtmeyi başardı. Karşılaşmanın normal süresinin sonlarına doğru Yusuf Can Zeybek’e pasif güreş sergilediğinden ötürü ihtar çıktı. Bu ihtarla hareketlenen mücadelenin 40 dakikalık normal süresinin sonunda kazanan çıkmadı. Ardından “altın puan” olarak da adlandırılan puanın kazanılmasıyla galibin belirlendiği bölüme geçildi. 49. dakikada Balaban’ın boşluğunu iyi değerlendiren Zeybek, rakibini düşürüp arkasına geçip aldığı puanla başpehlivanlığı kazanan isim oldu.

Karşılaşma sonrası konuşan 29 yaşındaki Yusuf Can Zeybek “Çok mutluyum, bu anı çok beğendim, Allah bana da nasip etti. Ustama çok teşekkür ederim. Her zaman yanımda oldu, beni destekledi. Ben buradan seyircilere sesleniyorum. Biz burada sadece maçımızı yapıyoruz. Ustam her zaman ‘Kim iyiyse o galip gelsin.’ diyor. Allah ondan razı olsun. Buraya inanarak geldim. ‘Bu kemeri alacağım. Edirne sokaklarında yürüyeceğim.’ dedim. Allah’a şükürler olsun, bu duyguyu bana yaşattı” diyerek mutluluğunu ifade etti. Zeybek taraftarları zaferi Antalya yöresinin meşhur “Cezayir Türküsü”nü söyleyerek kutladı. Kırkpınar’da üçüncülük Mehmet Yeşil Yeşil ve Hüseyin Gümüşalan’ın oldu. Ödül töreni sonrası Cuma günü son şampiyon Mustafa Taş tarafından göndere çekilen Türk bayrağı Zeybek tarafından İstiklal Marşı eşliğinde indirildi.

Gelecek yılın ağası yine Seyfettin Selim

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde gelecek yılın güreş ağalığı ihalesini mevcut ağa Seyfettin Selim 22 milyon 222 bin lira karşılığında kazandı. Ağalık sembolü koçu almak adına ihaleye bugüne dek 9 milyon 326 bin lira ödeyen güreş ağası Seyfettin Selim ve iş insanı Mehmet Tüyyüz katıldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ihaleyi 4 milyon 223 liradan açtı. Selim, son olarak 22 milyon 222 bin lira bedelle 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ağalığını kazandı. 15. kez Güreş Ağası olan Selim, bununla birlikte dördüncü altın kemeri alma hakkını elde etti.

Seyfettin Selim bir kez daha Kırkpınar ağası.