2023 FIBA Basketbol Dünya Kupası’ndan madalya alamadan dönen ve büyük hayal kırıklığına uğrayan ABD, gelecek yaz düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’na iddialı bir kadroyla gelmeyi planlıyor. The Athletic’in haberine göre LeBron James, son turnuvası için Paris’e gelecek.

ABD, en güçlü olduğu sporlardan biri basketbolda büyük bir hezimet yaşadı. 2019’daki Dünya Kupası’na çeyrek final aşamasında veda eden ekip, 2023’te de yarı finalde Almanya’ya elendi. 3.’lük mücadelesinde komşusu Kanada’ya kaybeden ABD, 1970’den sonra ilk kez üst üste iki Dünya Kupası’nı madalya alamadan tamamladı.

Bu sonucun üzerine dünya basketbolunun, özellikle de iki Avrupa takımının final oynamasıyla beraber Avrupa basketbolunun ABD basketbolunun önüne geçip geçmediği tartışmaları yeniden alevlendi. Koç Steve Kerr de artık 1992’de olmadıklarını ve dünyadaki diğer ülke takımlarının ABD’den çekinmediğini ifade etti.

Almanya tarih yazdı: Basketbolda dünya şampiyonu!

Ancak ABD, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na son derece korkutucu bir kadroyla gelmeye hazırlanıyor. NBA’de 21. sezonuna hazırlanan, gelecek yaz milli takıma gelmesi halinde yüksek ihtimalle son turnuvasına çıkacak olan LeBron James, The Athletic’ten Shams Charania’nın haberine göre bu fırsatı tepmek istemiyor. Daha önce ABD’nin 2004, 2008, 2012 ve 2016 Olimpiyat takımlarında da yer alan LeBron’un tek Dünya Kupası/Şampiyonası tecrübesi 2006. 2006’da ABD, yarı finalde Yunanistan’a kaybetmiş ve LeBron altın madalyadan uzak kalmıştı. 2004 Atina’da da altın alamayan ekiple beraber James, 2008, 2012’de olimpiyat altınına uzanmıştı.

LeBron’un 2024’e gelmesi halinde son milli turnuvaya çıkması bekleniyor. Aralık 2023’te 39. yaşını kutlayacak oyuncunun Paris’e yalnız gelmesi beklenmiyor. Shams’ın haberine göre LeBron, Kevin Durant, Stephen Curry, Anthony Davis, Draymond Green gibi yıldızları da ikna etti. Söz konusu yıldızların ortak noktası hepsinin 30 yaşını geçmiş olmaları ve Davis hariç hepsinin son olimpiyat şansı olması. Gelen haberlere göre bu yıldızlar haricinde Phoenix Suns forması giyen Devin Booker’ın, Portland’dan Damian Lillard’ın, Sacramento’dan De’Aaron Fox’un, Dallas’tan Kyrie Irving’in turnuvaya gelmeye sıcak bakabilecekleri söyleniyor. Öte yandan Memphis Grizzlies’in şutör yıldızı Desmond Bane’in de olası bir listede başı çekebileceği gelen haberler arasında.

Çanlar Dimitris Itoudis için çalıyor!

LeBron’un sağlık durumunun ve kondisyonunun gelecek yaz ne durumda olacağı önemli. 38 yaşındaki yıldız, takımı Los Angeles Lakers’la sözleşmesinin son senesine giriyor.