Formula 1 ABD GP'de Ferrari duble yaparken Charles Leclerc kazandı. Şampiyonluk için mücadele veren Verstappen ve Norris son turlarda podyum için kıyasıya yarıştı. Lando geçişi gerçekleştirse de aldığı cezanın ardından dördüncü sıraya geriledi.

Formula 1’de Amerika Grand Prix heyecanı Texas’ta bulunan COTA pistinde yaşandı. İlk 10 sırada start alan tüm pilotlar orta hamuru tercih ederken mücadeleye arkalardan dahil olan Mercedes pilotları ters strateji yaparak sert lastik taktı. Norris’in pole, Verstappen’in ise ilk çizgiden aldığı startın ardından yokuş yukarı çıkılan ilk kısımda iki isim de yerini korusa da viraja girilirken Hollandalı pilot içeriye daldı. İkilinin momentum kaybetmesi sonrası ikinci çizgiden start alan Ferrari pilotlarından Charles Leclerc liderliği, Carlos Sainz ise üçüncü sırayı ele geçirdi. Verstappen ikincilikte kalırken Lando Norris en büyük kaybeden olarak dördüncülüğe geriledi.

Yarışa iyi başlayan isimlerden biri de gridin gerilerinden start alan Lewis Hamilton oldu. Hamilton, beş sıra kazanıp 12’nciliğe kadar yükseldiği bölüm sonrası üçüncü turda bir gün önce takım arkadaşı George Russell’ın da kaza yaptığı 19’uncu virajda spin atıp çakıl havuzuna saplandı. 7 kez dünya şampiyonu İngiliz pilot aracını çakıllar arasında kurtulamayınca yarış kendisi için erken bitti ve güvenlik aracı piste girdi.

Konvoyun toplanmasının ardından yeniden verilen startta Leclerc iyi bir başlangıca imza atarak Verstappen’in DRS aralığından hemen kaçtı. 22’nci turda Verstappen’i yakından takip eden Sainz pite gelip sert hamura geçti. Verstappen üç tur sonra aynı hamleyi tekrarlasa da erken pit Ferrari pilotuna yaradı ve Sainz ikinciliği devraldı. Ferrariler öndeki isimlerin pitleri tamamlaması sonrası. bir ve ikinci sırada turlamaya başladı.

32’nci turda pite giren Lando Norris ise Verstappen’in altı saniye ardında pist döndü ancak hem daha taze lastikleri hem de McLaren’ın sert hamuru daha iyi çalıştırmasını avantaja çevirerek bitime 10 tur kala Max’i yakaladı. Şampiyonluk için mücadele veren ikili uzun süre çekişti. Verstappen savunma hamleleriyle rakibine aman vermese de bitime dört tur kala arka düzlüğün sonunda dışarıdan atak yapan Norris rakibini geride bıraktı.

Devamında Verstappen rakibinin kendisi pist dışından geçtiğini belirtti, Norris ise telsizden apexe girerken önde olan taraf olduğunu savundu. Komiserler kısa süre içinde incelemeye aldığı olayı karara bağladı. Norris’e çıkan beş saniyelik cezanın ardından İngiliz pilot yeniden dördüncülüğe geriledi. Verstappen böylece Leclerc’in kazanıp Sainz’ın ikinci tamamladığı yarışta podyumu tamamlayan isim oldu.

Norris’in dört, takım arkadaşı Piastri’nin beşinci olduğu yarıştı puan barajını sırasıyla Russell, Perez, Hulkenberg, Lawson ve Colapinto tamamladı. Formula 1’de heyecan 25-27 Ekim arası koşulacak Meksika Grand Prix’siyle sürecek.

Formula 1 heyecanı geri dönüyor: Lando’nun Max’i alt etmesi için ne yapması lazım?