Süper Lig’de son beş yılın en kötü ikinci yarı başlangıcını yapan Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, geride kalan üç haftada sadece bir puan toplayabildi. Yerel basında Avcı'ya tepki var.

Nenad Bjelica’nın ardından göreve gelen Trabzonspor, Süper Lig’e iyi bir başlangıç yaptı. Lider Fenerbahçe’yi Kadıköy’de deviren tek takım olan bordo mavililer başarılı sonuçlarla ilk yarıyı 36 puanla üçüncü sırada tamamladı.

Afrika Kupası ve kadro dışı kalanlar takımı eksiltti

İkinci yarı öncesi Abdullah Avcı’nın üç kritik futbolcusu Nicolas Pepe, Trezeguet ve Paul Onuachu Afrika Kupası’na gitti. Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok antrenmanlara çıkmadığı için yönetim kurulu kararıyla kadro dışı bırakıldı.

Karadeniz’de Trabzonspor’un gemisi battı

Üç maçta bir puan

İkinci yarıya Antalyaspor deplasmanında 1-1’lik beraberlikle başlayan, geçen hafta sahasında Galatasaray’a 5-1 mağlup olarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan bordo mavililer, Karadeniz derbisinde yaraları saramadı. Bordo mavililer dünkü deplasmanda Rizespor’a 1-0 mağlup olarak geride kalan üç maçta hanesine sadece 1 puan yazdırabildi. Trabzonspor, bu istatistikle son 5 yılın en kötü ikinci yarı başlangıcını yapmış oldu.

Trabzonspor, 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarının ilk üç haftasına firesiz dokuz puan toplamıştı. 2021-2022 sezonunun ikinci yarısına ilk üç haftada üç beraberlikle başlayan Karadeniz ekibi, 2022-2023 sezonunun ikinci yarısına ise iki galibiyet ve bir yenilgiyle başlayarak altı puan elde etti. Böylece 2023-24 sezonu son beş yılın en kötüsü olarak tarihe geçti.

Fenerbahçe ve Galatasaray kârda, Beşiktaş ve Trabzonspor zararda

Benkovic sakatlandı, Hüseyin Türkmen sezonu kapadı

Trabzonspor’da eksiklikler kervanına Rizespor maçında sakatlanan Filip Benkovic ve Hüseyin Türkmen de eklendi. Hırvat futbolcu Filip Benkovic’de kas yaralanması tespit edilirken Hüseyin Türkmen’den kötü haber geldi. Sezon başında kas yaralanması nedeniyle yaşadığı sakatlıktan ötürü uzun süre sahalardan uzak kalan Türkmen, bu sezon ilk kez ligin döndüncü hafta karşılaşmasında Kasımpaşa maçında forma giyinmişti. Oyunun 70’inci dakikasında oyuna dahil olan Hüseyin Türkmen bu maçta sakatlığı nüksedince bir süre daha sahalara dönemedi. Süper Lig’in 13’üncü haftasında deplasmanda oynanan Sivas maçı kadrosuna dahil edilen oyuncu ancak 20’nci haftada deplasmanda Antalyaspor ile oynanan maçının 84. dakikasında oyuna dahil oldu. Galatasaray maçına ilk kez ilk 11’de başlayan oyuncu, 90 dakika süre aldı. Futbolcu, Rizespor maçında da ilk 11’de maça başladı ve karşılaşmanın 20’nci dakikasında rakibi ile girdiği pozisyonda sakatlanarak sahayı sedye ile gözyaşları içinde terk etti. Trabzonspor oyuncunun sol aşil tendonunda yırtık tespit edildi. Operasyon geçiren futbolcu böylece sezonu kapamış oldu.

Trabzonspor’da yerel basın Rizespor karşısında alınan yenilgiye öfkeli.

Yerel basın Abdullah Avcı’ya tepkili

Trabzon’da yayın yerel gazeteler de Trabzonspor’un hem kötü gidişatını hem de Rizespor deplasmanında alınan mağlubiyeti farklı başlıklarla okuyucularına duyurdu. Yerel gazetelerin manşetleri şöyle…

Kuzey Ekspres: Bir tarafta sevinç, bir tarafta hüzün.

Taka: Yönetim bekleme acil takviye.

Karadeniz: İlhan Palut Avcı’ya ders verdi.

Sonnokta: Trabzon kan kaybediyor.

Günebakış: Trabzon acı veriyor.