İngiltere’deki Elit Lig maçında boğazına aldığı paten darbesiyle kan kaybı sonucu hayatını kaybeden Adam Johnson’ın ölümüyle alakalı soruşturmada öldürme şüphesiyle tutuklama kararı çıktı.

Eski NHL oyuncusu Adam Johnson, İngiltere’de Nottingham Panthers ve Sheffield Steelers arasında oynanan maç sırasında boynuna aldığı paten darbesi sonrası hastaneye kaldırıldı. 29 yaşındaki sporcu kurtarılamadı. Güney Yorkshire polisi 28 Ekim’de gerçekleşen olayla alakalı olarak soruşturma başlattı. Devam eden soruşturmada öldürme şüphesiyle tutuklama kararı çıktı.

Polisten yapılan açıklamada Johnson’ın otopsi ölümcül boyun yaralaması sonrası öldüğünün anlaşıldığı, kimliği açıklanmayan kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Adam Johnson’ın ölümü buz hokeyinde kural değiştirtti

Güney Yorkshire Polis Şefi Becs Horsfall “Soruşturmamız trajedinin hemen üstüne başladı. O zamandan beri Adam’ın benzeri görülmemiş şekilde kaybına yol açan olaydaki parçaları bir araya getirmek için kapsamlı araştırmalar yürütüyoruz. Araştırmalarımıza yardımcı olmaları için Sheffield Kent Konseyi’nin sağlık ve güvenlik departmanlarıyla yakın çalışmaya ve alanında uzman kişilerden yardım almaya devam ediyoruz” dedi.

Notthingham forması giyen Johnson’ın hayatını kaybetmesine neden olan yaralanmanın gerçekleştiği pozisyonun içinde olan Sheffield oyuncusu 31 yaşındaki Matt Petgrave’di. Olay anının görüldüğü videoda Sheffield kalesine giden Adam’ın önünü kesmek isteyen Petgrave’in rakibine ayağını kaldırarak gittiği ve pateninin boynuna geldiği görülüyordu. İki oyuncu daha sonra yere düşerken Petgrave hızlı bir şekilde ayağa kalkmış, Johnson biraz zorlandıktan sonra forması kanlar içinde ayağa kalkmış ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamamıştı.

Eski NHL oyuncusu, maçta yaşadığı çarpışma sonucu öldü

Bu olayın ardından dünyanın dört bir yanındaki birçok buz hokeyi liginde ekipman yönetmelikleri ve kuralları değiştirildi, başta İngiltere olmak üzere birçok ligde boyunluk takmak zorunlu hale geldi.