Ajansspor'un haberine göre bu sezona iyi bir başlangıç yapamayan ve ekonomik olarak zor günler geçiren Adana Demirspor'da transfer tahtası bu dönemde açılmayacak.

Süper Lig’de ilk dört hafta itibariyle en kötü başlangıcı yapan takımlardan biri Adana Demirspor. Fenerbahçe yenilgisiyle lige giren takım Rizespor ve Galatasaray’a da kaybetti. Mavi Şimşekler tek puanını Kasımpaşa ile oynanan maçta 2-2’lik skorla aldı. Bu başlangıcın ardından gelecek transferlerin takımı rayına koyması planlandı. Geçen yıl istifa eden ancak bu yazın başında verilen kararla yeniden başkanlığa gelen Murat Sancak’ın planı da bu yöndeydi.

Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Ajansspor’un haberine göre Adana Demirspor transfer tahtasını bu sezon açamayacak. Takım geçen sezon kadroda olan birçok yıldızını maddi sebeplerle kaybetti. Son olarak yetenekli orta saha oyuncusu Eduard Michut sözleşmesini feshederek takımdan ayrılmıştı. Adana’daki birçok futbolcu sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedip takımdan ayrıldı. Sebebi de oyunculara maaş ödemelerinin yapılamıyor oluşu. Geçen sezon bu tarihlerde Konferans Ligi gruplarına kalmak için Cluj ile play-off mücadelesi veren ve bu mücadeleyi penaltılar sonucunda kaybeden Adana takımı an itibariyle ligin küme düşmek için en büyük adaylarından biri olarak dikkat çekiyor.

İbrahim Hacıosmanoğlu Manisa’ya gitti, tesislere girmek için hendek atlamak zorunda kaldı

Adana ekibinin kalesinde 15 yaşındaki Deniz Dönmezer forma giyiyor. Oyuncu büyük bir gelecek vaat ettiğini kanıtladı, ancak Galatasaray’da maçındaki performansı da henüz çok toy olduğunu ve bir Süper Lig takımının kalesini koruyacak kadar hazır olmadığını kanıtladı. Michut dışında Hamza Jaganjac, Mahammadaliyev, Jose Rodriguez, Mario Balotelli, Pape Cisse, Stiven Mendoza, Emre Akbaba, Milad Mohammadi, Dorukhan Toköz, Youcef Atal ve Samuel Nongoh gibi isimler de geçen sezon ardından bu sezon kadroda olmayan isimler. Adana’nın an itibariyle kadrosunda sekiz yabancı bulunuyor. Takım 14 yabancı bulundurma hakkına sahip olduğu kadroda 11 yabancı dahi bulunduramıyor.

Bu bir tercih değil. Adana bunu transfer tahtası kapalı olduğu için yapmak zorunda kaldı. Kadrodaki Maestro ve Breyton gibi oyuncular da yaşı genç olup maliyeti az oyuncular olarak dikkat çekiyor. Süper Lig seviyesine ne kadar yakın olduğu tartışılacak kadronun devre arasına kadar su üstünde kalıp kalamayacağı tartışmalı. Zira Ajansspor’daki haberin ayrıntısına göre Adana ekibi transfer tahtasını devre arasında açmayı hedefliyor. O dönem yapacakları transferlerle beraber Süper Lig seviyesinde kalmaya çalışacaklar. Şayet kalamazlar ve işler kötüye gitmeye devam ederse batma tehlikesiyle yüz yüze kalan köklü Türk kulüplerine bir yenisi daha eklenebilir.

Hacıosmanoğlu’nun sözü havada kaldı: Beşiktaş’a yasak

Başkan da açıkladı

Adana Demirspor başkanı Murat Sancak transfer yapamayacaklarını “Evet, çok değerli Adana Demirspor taraftarları; bu yıl zor bir sezon geçirdik; oyunlarla, ihanetlerle dolu bir sezondu. Üstüne bir de ticari sorunlarım eklenince maalesef sezona bu şekilde başladık. Transfer tahtasını açmak için bugüne kadar uğraştık ama geldiğimiz noktada maalesef açamıyoruz. Parayı yatırsak bile 6 ay transfer yasağımız olacaktı. Şu an ‘bunu yaptım, şunu yaptım’ diyecek durumda değilim. En azından mevcut durumu koruyup maksimum puanları alarak ikinci devre başlamadan transfer tahtasını açıp, gerekli transferleri yaparak yolumuza devam edeceğiz.

Şundan herkes emin olsun ki, ben Murat Sancak, nasıl ilk geldiğim günden bugüne fedakârlık gösterdiysem, bundan sonra da göstermeye devam edeceğim. Şimdi bizlere düşen görev hep birlikte kenetlenip bu süreci aşmaktır. Başka çaremiz yok. Bunun dışında hareket edenler, Adana Demirspor’a en büyük ihaneti yapmış olacaktır.

Bazılarının kurduğu oyunu görerek başkanlığa hemen geri döndüm. Çünkü teker farklı olunca, benim Adana Demirspor’a ve taraftarlarına karşı sorumluluklarım var. O yüzden şu andan itibaren diyorum ki, hedefleri ve emelleri olanlar geri durun, size burada ekmek yok!

Adana Demirspor’a gönül verenler, her şeyi bir kenara bırakın ve hep birlikte bu girdaptan çıkalım. Başka bir seçeneğimiz yok. Ben, eskisinden daha fazla bu takım için çalışacağım. Yeniden yapılanma sürecine girdik; yeni profesyoneller aramıza katılacak. İnşallah bu yapılanmayla ve birliktelikle, 2025-2026 sezonuna yeni hedeflerle başlayacağız, daha yüksek hedeflere yöneleceğiz. Ama bu, sizsiz olmaz, hep birlikte başarabiliriz.

Şehirden tekrar söylüyorum: loca alın, çalışanlarınıza kombine alın, bilet alın, maç günlerinde çalışanlarınıza izin verin, hediyeleşmelerinizde Adana Demirspor ürünleri alın ve hediye edin. Tüm şehirle ve Türkiye’nin her yerinde gönül verenlerle birlikte, güzel günlere ulaşacağız. Var olan futbolcularımız, teknik heyet ve kalan çalışanlarımızla birlikte, futbolculara gereken ehemmiyeti göstererek, sizler de sahada 12. adam olarak üzerinize düşeni yapacağınızdan şüphem yok. Allah yar ve yardımcımız olsun” cümleleriyle açıkladı.