Rizespor deplasmanda Adana Demirspor'u 2-1 yenerek yeni sezondaki ilk üç puanını aldı. Akdeniz ekibiyse ikinci haftayı da puansız kapadı.

Süper Lig’de ilk hafta galip gelemeyen iki ekip; Adana Demirspor ve Rizespor ilk üç puanlarını elde edebilmek için karşı karşıya geldi. Ev sahibi Demirspor maça Deniz Eren Dönmezer, Manev, Semih Güler, Gravillon, Jose Rodriguez, Mohammadi, Maestro, Michut, Tayfun Aydoğan, Yusuf Sarı, Yusuf Barasi 11’iyle başladı. İlhan Palut’un başlangıç tercihi ise Gökhan Akkan, Muhammet Taha Şahin, Mocsi, Alikulov, Hojer, Papanikolaou, Varesanovic, Olawoyin, Akintola, Zeqiri, Ali Sowe şeklinde oldu.

Maçın hemen başında Ali Sowe’un pasında topla buluşan Varesanovic’in vuruşunda kaleci Deniz Eren Dönmezer topu kornere çeldi. 22’nci dakikada Zeqiri’nin aktardığı topla buluşan Muhammet Taha Şahin’in vuruşunda 15 yaşındaki file bekçisi Deniz Eren Dönmezer topu kornere çeldi. Devrenin son anlarında Rizespor, Hojer’in sağdan kullandığı kornerde tehlike yarattı. Ön direkte yükselen Alikulov’un kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve konuk ekip üstünlüğü yakaladı. Adana’da soyunma odasına Rizespor’un 1-0 üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıda da iki takımın arayışları sürdü. Dakikalar 74’ü gösterirken sağdan Muhammet Taha Şahin’in yaptığı ortayla tehlike yaratan Rizespor topu kontrol edip düzgün bir vuruş çıkaran Ali Sowe’la bir gol daha bularak farkı ikiye yükseltti ve rahatladı. Kalan dakikalarda baskısını artıran Adana Demirspor mücadelede uzatma dakikaları oynanırken Bünyamin Balat’a yapılan faul sonrası penaltı kazandı. Vuruş için topun başına geçen  Yusuf Barasi topu filelere gönderip farkı bire indirse de kalan kısa süre eşitlik için yeterli olmadı. Rizespor, Adana deplasmanından üç puanı 2-1’lik skorla aldı.

Kayserispor- Sivasspor maçı başkan götürdü