Mısırlı oyuncu Mahmoud Ahmed İbrahim Hassan Trezeguet Afrika Kupası'ndan döndükten sonra Abdülkadir Ömür'den boşalan 10 numaralı formayı aldı. Attığı gollerle bordo mavilileri krizden çıkardı.

Süper Lig’in 27. haftasında ağırladığı Adana Demirspor’u 1-0 yenen Trabzonspor’a galibiyeti getiren golü atan Mısırlı oyuncu Mahmoud Ahmed İbrahim Hassan ya da bilinen lakabıyla ‘Trezeguet’ takımına hayat verdi. Milli takımda yer almasından dolayı ligde altı maça çıkamayan Trezeguet 2-0 kaybedilen Beşiktaş karşılaşmasıyla forma giymeye başladı. Mısırlı futbolcu Gençlerbirliği ile yapılan Türkiye Kupası’nda uzatmalarda attığı gol ile takımına turu getirdi.

Abdülkadir Ömür’ün Hull City’ye transferinin ardından 27 numaralı formayı bırakarak 10 numarayı alan Trezeguet bu formayla ligde çıktığı son üç karşılaşmada gol atmayı başardı. Bordo mavililerin üç haftalık galibiyet serisinde başrolü oynadı. 2-0’lık skorlarla kazanılan Hatayspor ve Pendikspor maçları ile Adana Demirspor maçlarında Trezeguet rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Adana Demirspor maçında Trabsonspor’un tek golü Trezeguet’den geldi.

Üç haftalık galibiyet serisiyle puanını 46 yapan ve üçüncü sırada bulunan Trabzonspor Mısırlı forvet oyuncunun gol attığı altı karşılaşmada beş galibiyet, bir beraberlik aldı, yenilgi yüzü görmedi. Trezeguet ligin ilk ilk yarıda 3-3 biten Sivasspor, 3-1 kazanılan Gaziantep FK maçında iki, 3-0 hükmen galip geldikleri İstanbulspor müsabakasında da bir gol attı.

Trabzonspor hızını aldı, ‘Demir’i de büktü!