Wimbledon'da tenis heyecanı dördüncü tur karşılaşmalarıyla sürdü. Tek erkeklerde Jannik Sinner ve Carlos Alcaraz rakiplerini mağlup ederek çeyrek finale yükselen isimler oldu. Kadınlarda da Paolini ve Emma Navarro çeyrek finalde.

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon’ın yedinci gününde tek erkeklerin 1 numaralı seribaşı Jannik Sinner ve 3 numaralı seribaşı Carlos Alcaraz sahne aldı.

Erkeklerde dünya 1 numarası Sinner, Ben Shelton’ı (14 numaralı seribaşı) 3-0 (6-2, 6-4, 7-6), son şampiyon Alcaraz ise Ugo Humbert’i (16) 3-1 (6-3, 6-4, 1-6, 7-5) yenerek adını son sekiz isim arasına yazdırdı.

Daniil Medvedev (5), Grigor Dimitrov’u (10) ve Tommy Paul de (12) Roberto Bautista’yı eleyerek çeyrek final bileti aldı.
Kadınlarda Emma Navarro (19), Coco Gauff’u 6-4 ve 6-3’lük setlerle 2-0 mağlup ederek 2 numaralı seribaşı olan rakibini turnuvanın dışına itti.
Bu yıl Fransa Açık’ta kariyerinin ilk grand slam finalini oynayan Jasmine Paolini (7) ise Madison Keys’in (12) final setinde skor 5-5’ken maçtan çekilmesiyle çeyrek finalist oldu.

Swiatek’ten erken veda: Djokovic yola devam!