Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Alex de Souza’nın Avai’deki teknik direktörlük macerası kısa sürdü. Serie B takımlarından Avai’de yönetim, alınan kötü sonuçların ardından karşılıklı anlaşarak Alex’le yollarını ayırdı.

Fenerbahçe tarihinin en büyük efsanelerinden Alex de Souza, teknik direktörlük kariyerine Sao Paolo’nun altyapısında başladı. Sao Paolo’nun 20 yaş altı takımında yaptıklarıyla dikkat çeken Alex, ilk profesyonel takım çalıştırma deneyimi için 1 Ocak tarihinde Avai’ye imza attı. Haber başta Fenerbahçe taraftarı olmak üzere Türk spor kamuoyunda da sevinçle karşılandı.

Ancak Alex’in Avai macerası hayal kırıklığıyla sonlandı. Brezilya 2. Ligi Serie B’ye istediği gibi başlayamayan Avai ekibi ilk 4 maçta 1 galibiyet ve 3 mağlubiyetle 3 puanda kaldı. Çarşamba akşamı oynanan ve Avai’nin kendi evinde Vila Nova’ya 3-0 kaybettiği maç sonrası yönetim Alex’in biletini kesti.

Kulüp, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Alex’le beraber yardımcıları PC de Oliveira ve Joao Cavalcanti’nin de kulüpten ayrıldığını belirtti. Açıklamada, “Profesyonellere teşekkür eder, yeni mücadelelerinde başarılar dileriz” sözlerine yer verildi.

Alex, Avai’nin başında çıktığı toplam 18 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 yenilgi aldı. Avai, 19 takımın mücadele ettiği Serie B’de ilk 4 hafta geride kalırken 3 puanla 16. sırada.

Biz yorulduk yöneticiler yorulmadı: Kavgada söylenmeyecek laflar