Geçtiğimiz çarşamba akşamı Kalamış'ta Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarının tartışması üzerine Galatasaray’ın Kalamış Tesisleri’nin girişindeki armanın sökülmüştü. Ali Koç, buradan doğan zararı karşılayacağını belirtti.

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Lig şampiyonluk yarışının ardından gerginlik saha dışında devam ediyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, seçim çalışmaları kapsamında kongre üyeleriyle Faruk Ilgaz Tesisleri’nde bir araya gelirken hemen bitişikteki sarı-kırmızılı kulübün Kalamış Tesisi’nde 80 kişilik şampiyonluk yemeği vardı.

İki grup arasında gerginlik yaşandı. Galatasaray tarafından Fenerbahçe tarafına taş atıldığı söylenirken Fenerbahçe tarafından Galatasaray tarafına meşale atıldığı belirtildi. Koç’u dinlemeye gelen Fenerbahçe taraftarı Galatasaray tesislerinin girişindeki sarı-kırmızılı armayı yerinden söktü. Galatasaray Kalamış Tesisleri’ne gecenin ilerleyen saatlerinde giden Koç, hasar tespiti için orada olan sarı-kırmızılı idareci Bora Bahçetepe ile görüştü.

Ali Koç, yönetimler arasındaki gerginlik ne seviyede olursa olsun armaya saygısızlığın kabul edilemez olduğunu belirtip “Yaşananlar için özür diliyorum. Arma, bayrak gibi değerler kulüplerin kutsalıdır; Galatasaray arması neyse bizim için Fenerbahçe arması da odur. Sizin stadınızda da bayrağımıza dokunulduğu için tepki göstermiştik. Zararınızı karşılayacağım, armayı da ben yaptıracağım” dedi.

Yunanistan’da Fenerbahçeliler Derneği’ne kapatma kararı