Ankaragücü'nün Gambiyalı golcüsü Ali Sowe, futbola başlama hikayesinden, kariyer yolculuğundan ve Türkiye'ye transfer hikayesinde bahsetti.

Ali Sowe, Süper Lig’in başarılı oyuncularından biri. Gambiyalı forvet geçen sezon Ankaragücü’nün ligden tutunmasında önemli pay sahiplerinden biri oldu. 29 yaşındaki oyuncunun kariyer yolculuğu dikensiz gül bahçeleriyle dolu değildi. Gambiya’da doğup büyüyen oyuncu, ne tür zorluklarla bulunduğu yere geldiğini Anadolu Ajansı’na anlattı.

Sowe, “Ben Gambiya’daki şanslı birkaç kişiden biriydim. Çünkü bana yeteneğimi ve potansiyelimi göstermek için bu şans verilmişti ve ben bunu en iyi şekilde kullandım.” dedi. Ülkesinde fazlasıyla yetenekli futbolcu olduğunu ancak bu yeteneği gösteremediklerini söyledi. Futbolun kendisi için bir tutku olduğunu ve top peşinde sokaklarda arkadaşlarıyla beraber koşmaya başladığını belirten yıldız isim profesyonel arenaya girişini “Patlama anım Gambiya 15 Yaş Altı Milli Takımı’nda başladı. Uluslararası bir turnuvada Chievo Verona’dan bir scout beni izledi ve çok beğendi. Beni izledikten ve raporumu tuttuktan sonra Chievo’nun genel menajeri Gambiya’ya kadar beni izlemek için geldi ve orada kendileriyle bir anlaşma yaptık. Profesyonel futbol dünyasına girişim aslında böyle başladı. Gambiya’da çocukken gerçek olacağını hayal bile edemeyeceğim bir şey gerçekleştirerek bu noktalara geldim.” şeklinde anlattı.

Süper Lig’de hasret bitiyor, uzun maraton başlıyor!

Ülkesi adına genç futbolcular yetiştirmek istediğini söyleyen Sowe bir takıma sponsor olduğunu ve bu takımı bir gün Ankara’ya getirmek gibi bir hedefi olduğunu da söyledi. Türkiye gibi Müslüman çoğunluğun olduğu bir ülkede futbol yaşantısını sürdürmenin avantajlarını da anlatan Sowe “Buradaki samimiyet başka hiçbir ülkede yok. Ankaragücü yönetimi olsun, çalışanları olsun burada bir aile gibiyiz ve bunun dini kültürden olduğunu düşünüyorum. Kendimi kendi ülkemde, evimde gibi hissediyorum.” dedi.

Geçtiğimiz sezon 36 resmi maçta 16 gol ve 4 asistle oynayan oyuncunun hedefi bu baremlerin üzerine çıkmak. Süper Lig’de Mauro Icardi, Vincent Aboubakar ve Edin Dzeko gibi forvetlerin olduğunu da belirten Sowe “Bu isimlerin farkındayım ve hepsine büyük saygı duyuyorum. Tabii ki bu isimlerle aynı ligde olmak çok önemli ama benim rekabetim her zaman kendimledir.” ifadelerini kullandı. Teknik direktör Tolunay Kafkas’la da iyi bir kimya yakaladıklarını vurgulayan deneyimli isim “Hocamızın bize verdiği öz güvenle ve hazırlıkla beraber iyi bir sezon geçirebileceğimizi düşünüyorum. Takımımızla iyi bir kimyamızın olduğunu düşünüyorum ve bu kimyayla beraber güzel şeyler başaracağız.” değerlendirmesinde bulundu.

‘Trabzon Valisi Aziz Yıldırım! Kötü tezahürata alınma’

Bu sezon yeni bir sözleşmeye imza atan oyuncu Ankara’yı evi gibi gördüğünü belirttiği açıklamalarında “Ankaragücü’nde kalmamın en büyük sebebi burayı evim olarak görmem. Ayrıca takım içerisinde güzel bir kimya yakaladık bu da kalmamı sağlayan en büyük faktörlerden bir tanesiydi. Burada gösterdiğim performansı devam ettirmek istiyorum ve taraftarlarımızı mutlu etmek istiyorum. Kontratımı bu kadar hızlı yenilememin amacı buydu. Sezon bitmeden önce bir sürü teklif aldım. Bu şehri sevdiğim ve burada yakaladığım kimyadan dolayı burada kalmayı tercih ettim.” sözlerine yer verdi. Sowe ayrıca yeni sezonda taraftarın desteğini beklediklerini belirtti.

Türkiye’de sevdiği şeyler hakkında da konuşan Sowe “Türkiye’de gezme şansım olan yerlerden biri de Kapadokya’ydı. Gerçekten çok güzel ve ilginç bir yer. Oraya gitmeyi ve gezmeyi çok seviyorum. En beğendiğim yemek Türk kebapları oldu. Çok beğeniyorum ve lezzetli buluyorum. Bunun dışında da Türk tatlılarına ayrı bir bağımlılığım var. En çok sevdiğim Türk tatlısı da baklava.” dedi.

Ankaragücü yeni sezonun ilk maçına bu akşam 19.15’te Kasımpaşa karşısında çıkacak.

Dört büyüklerin mali durumu vahim! Borçları varlıklarının üç katı