UEFA Avrupa Ligi ikinci hafta maçında Beşiktaş, Eintracht Frankfurt'a 3-1 yenildi. İkide sıfır yapan Kara Kartal karşısında Frankfurt kalecisi Santos devleşti. Beşiktaş'ta Ersin Destanoğlu ve Muçi gibi isimler taraftar tarafından protesto edildi.

Süper Lig’de yenilgisiz serisini sürdüren Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde Frankfurt’u ağırladı. Ajax deplasmanında alınan 4-0’lık ağır mağlubiyeti telafi etmek isteyen Kara Kartal’a büyük bir taraftar desteği vardı. Beşiktaş’ta kalede Ersin ve sol kanatta Muçi’nin olması dikkat çekiciydi. Orta sahada El Musrati yerine Cher Ndour oynuyordu. Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst kaleci tercihini “Mert tam olarak hazır değildi. Mert ile Ersin’i yer değiştirmek zorunda kaldık. Mert’i pazara gününe yetiştirmeye çalışıyoruz ama bugün için hazır değildi. Şu anda sakatlığı var” sözleriyle açıklıyordu.

Maç, altıncı dakikada Cher Ndour ve Beşiktaş tehlikesiyle başladı. Sekizinci dakikada Immobile rakip ceza alanında yerde kaldı Kara Kartal penaltı bekledi ancak VAR incelemesi sonucu faulden önce ofsayt olduğu tespit edildi. 18. dakikada Frankfurt penaltı kazanırken bir dakika sonra Marmoush bu penaltıyı gole çevirip takımını öne geçirdi. Ebimbe, arka bölümde yapılan ortaya iyi kafa vurdu ve golü attı. Bu golle durum 22. dakikada 2-0’a geldi.

Bu gollere Beşiktaş iyi reaksiyon verdi. 26. dakika penaltı kazandı siyah-beyazlılar. Ancak Ciro Immobile kaleciye takıldı. Immobile Avrupa kupalarında dokuzuncu kez penaltı kullanırken ilk kez kaçırdı. 37. dakikada Rafa Silva’nın şutunda kaleci Santos topu çeldi ve top direğe çarptı. İlk yarı 2-0 bitti.

54’te Eintracht Frankfurt atağında Nkounkou sol kanattan ortasını yaptı. Bomboş durumdaki Marmoush’un istediği gibi dokunamadığı top auta gitti. 64. dakikada Beşiktaş’ta Onur Bulut ve Semih oyuna dahil oldu. Rashica ve Svensson kenara geldi. 66’da Ekitike savunmanın arkasına atılan topa hareketlendi. Ekitike’nin pasında arka direkte Matanovic fileleri havalandırdı fakat ofsayt bayrağı kaldırıldı. 77’de Beşiktaş’ta Salih ve Mario oyuna dahil oldu. Gedson ve Ndour kenara geldi. Frankfurt üçüncü golü 81. dakikada Knauff ile bulurken gol sonrası taraftarlar Ersin Destanoğlu’nu ıslıkla protesto etti.

90+3. dakikada Arthur Masuaku sol kanattan orta şut karışımı bir vuruş yaptı. Bu vuruşla kaleci Santos hata yaptı ve durum 3-1’e geldi. Maç böyle bitti. Beşiktaş ikide sıfır yaparken Frankfurt ilk galibiyetiyle dört puana geldi.

Opta verilerine göre Beşiktaş maçında 10 kurtarış yapan Eintracht Frankfurt kalecisi Kaua Santos, bu sezon bir Avrupa Ligi karşılaşmasında en yüksek sayıya ulaşan file bekçisi oldu. Eintracht Frankfurt’a 3-1 mağlup olan Beşiktaş’ın, Avrupa kupaları tarihinde iç sahada yaşadığı en uzun mağlubiyet serisi yedi maça çıktı.

‘İyi oynamadığımızı düşünen gelmesin!’

Giovanni van Bronckhorst maç sonu açıklamalarında taraftarların ıslıklı protestolarına tepki gösterdi. Hollandalı “Garip duygular hissediyorum. İyi oynadık, gerçekten. Maçı domine ettiğimiz zamanlar oldu. Hak etmediğimiz bir mağlubiyet. Maça ve oyuna bakınca, hak etmedik. Bir anlamda ders oldu, fırsatları gole çevirme konusunda. Rakip kaleci kariyerinin en iyi gecesini oynadı. Oyuncularımla ilgili şikayet edeceğim bir durum yok. Skor istediğimiz bir skor değil. Her şeyimizi verdik. İleriye de ancak bu şekilde gidebiliriz. Evimizde oynadığımızda taraftarımıza ihtiyaç duyuyoruz. Bize gerekiyorlar. İlk yarı, en iyi oyunumuzda. Oyuncularla ilgili şikayet edeceğim bir şey yok. Her şeylerini verdiler. Skordan bağımsız olarak destek önemli. Maç içinde ıslıklamalar oldu. Anlamıyorum. Biri bana bunu açıklasın. Böyle bir performans sonrası böyle bir şey… Bu benim olduğum takımlarda hiç başıma gelmemişti. Oyuncularımızın bugün en iyi performansımızı vermediğini düşünen varsa, tekrar stadyuma gelmesin. Biz iyi bir yoldayız, Galatasaray ile birlikte en çok puan alan takımların başında geliyoruz. Devam edeceğiz. Bu maçı kaybettik ama iyi oynadık. Beni ıslıklayabilirler. Taraftarımızı seviyorum. Her şeyini vermiş bir takımı ıslıklamak güzel bir şey değil, zaten bunu hak etmediler. Umarım bu son olmuştur, son kez böyle bir şey duymuşumdur! Skordan bağımsız olarak umarım bir daha böyle yaşanmaz” dedi.

Feyyaz Uçar, van Bronckhorst’un açıklamalarıyla ilgili “Giovanni van Bronckhorst’un serzenişlerini haklı bulduk. Sahada kötü oynayan oyuncu yoktu. Hocamızın söyledikleri çok önemli. Her oyuncuya ihtiyacımız var. Avrupa’da mücadele ederken, lig şampiyonluğu için de oynayacağız. Türkiye Kupası da başlayacak. Yönetim olarak oyundan memnuniyetimizi paylaştık. Hocamızdan memnunuz. Sadece üç puan kaybettik. Yolumuza devam edeceğiz” dedi.

İşte Avrupa Ligi’nde gecenin sonuçları.