Bayer Leverkusen'le yeni sezona fırtına gibi giriş yapan Xabi Alonso'nun 2026'ya kadar devam eden sözleşmesindeki detayı Bild ortaya çıkardı.

Bayer Leverkusen, sezonun ikinci milli arasına Bundesliga lideri olarak girdi. İlk 7 hafta itibarıyla yalnızca bir beraberlik alan ve bunu da Bayern deplasmanından alan Leverkusen 19 puanla zirvede. Bu iyi başlangıçta büyük payı olan isimlerden biri de teknik direktör Xabi Alonso. İspanyol futbol insanı Ekim 2022’de takımın başına geçmiş, dipten aldığı ekibi Avrupa kupaları potasına kadar çıkarmıştı. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden takım yetenekli kadrosu ve gelecek vadeden hocasıyla beraber lige olağanüstü bir giriş yaptı. Şampiyonluk için iddialı olacağını gösteren Leverkusen’de yüksek bonservisle transfer olması olası isimler kadar Xabi Alonso da konuşuluyor.

Carlo Ancelotti’nin ayrılığı senaryosunda Real Madrid’in direkt olarak Leverkusen’in kapısına dayanacağı konuşulurken Alman kaynak Bild, İspanyol teknik direktörün sözleşmesiyle alakalı enteresan bir iddia ortaya attı. Buna göre Alonso’nun 2026’da bitecek sözleşmesinde “Liverpool, Real Madrid veya Bayern Münih’ten teklif gelmesi durumunda Leverkusen yönetimi; Alonso’nun ayrılmasına izin verecek” şeklinde bir madde bulunuyor. Alonso, futbolculuk döneminde söz konusu üç kulübün de formasını belli dönemlerde terletmiş ve büyük başarılara uzanmıştı.

Leverkusen zirveyi, Bayern takibi bırakmıyor