Hırvat teknik direktör Nenad Bjelica ile yollarını ayıran Trabzonspor takımın başına Abdullah Avcı'yı getirdi. Bordo-mavililer boş mukaveleye imza atan Avcı'nın bu sezon 40 milyon TL kazanacağını belirtti. Avcı geçen sezon takımdan ayrılmadan önce senede 25 milyon TL kazanıyordu.

Abdullah Avcı Trabzonspor’daki ikinci dönemine başlarken yapılan duyuruda boş mukaveleye imza attığı belirtildi. Dolayısıyla ilk aşamada maaşının ne olduğu belli değildi. Ancak dün Trabzonspor yaptığı KAP bildirimiyle beraber deneyimli ismin kulüpten ne kadar kazanacağını açıkladı. Avcı 2023-24 sezonu için 40 milyon TL, 2024-25 sezonu çin bir önceki sezon ödenen ücrete yüzde 50 oranını geçmeyecek şekilde (TÜFE+ÜFE)/2 oranında artış yapılarak ortaya çıkacak tutarı kazanacak.

2021-22 sezonunda yaşattığı şampiyonlukla kulübün 38 senelik hasretine son veren Abdullah Avcı, bu sezona 4 galibiyet ve 4 mağlubiyetle başlanmasının ardından yolların ayrıldığı Nenad Bjelica’nın yerine geçti. Avcı böylelikle güncel kurla yıllık yaklaşık 1.36 milyon euro’luk sözleşmeye imza attı.

Trabzonspor’da Bjelica gitti Avcı geldi

6 aylık kafa iznine yüzde 60 zam!

İlk olarak Kasım 2020’de göreve gelen tecrübeli isim takımıyla 1’i Süper Lig 2’si Süper Kupa olmak üzere 3 kupa sevinci yaşadı. 2021-22 sezonu sonunda yaşanılan şampiyonluğun ardından Avcı, 3 senelik yeni bir sözleşme imzaladı. Bu sözleşmeyle beraber deneyimli isim senede 25 milyon TL kazanacaktı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı ve Avcı kötü gidişatın ardından Mart 2023’te görevinden ayrıldı. Bir sezonluk maaşının tamamını alan Avcı başka bir kulüple anlaşmadı ve yaz aylarını boş geçirdi.

Avcı, ekim ortası itibarıyla yeniden aynı yere döndü. Bu süreçte Avcı’nın maaşına 15 milyon TL zam geldi ve yeni sözleşmede deneyimli ismin maaşı yüzde 60 artışla 40 milyon TL oldu.

Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde 92 lig karşılaşması oynarken bu maçlarda 52 galibiyet, 27 beraberlik, 13 mağlubiyet aldı. Avcı takımıyla son maçına 4 Mart 2023 tarihinde çıkmıştı. Trabzonspor bir sonraki maçını 23 Ekim Pazartesi akşamı Alanyaspor’la oynayacak ve Abdullah Avcı tam 233 gün sonra ilk defa Trabzonspor’la Süper Lig maçında boy gösterecek.

Fenerbahçe’den olağanüstü kâr… Beşiktaş ve Trabzonspor zarar yazdı