Amed, 1. Lig'de kendi sahasında yaptığı ilk maçta İstanbulspor'a Emir Kaan Gültekin'in röveşata golüyle 1-0 yenildi. İki takımın 'Önce Vatan' pankartıyla çıktığı karşılaşmayı TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da izledi.

Amed ve İstanbulspor, Diyarbakır’da TFF 1. Lig ikinci hafta mücadelesinde karşı karşıya geldiler. İlk haftada galibiyetle tanışan İstanbulspor, seneler sonra ikinci basamakta ilk galibiyetini arayan Amed’e konuk oluyordu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, İstanbulspor Kulüp Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve Amed Sportif Faaliyetler Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, Amed SK – İstanbulspor maçı öncesi tribünleri selamladı.

İstanbulspor takımı ısınma bölümü için sahaya üzerlerinde Gaffar Okkan’ın adının yazılı olduğu tişörtlerle çıktılar. Okkan 1997-2001 yılları arasında Diyarbakır’da emniyet müdürlüğü görevini üstlenmiş ve uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirmişti. Öte yandan İstanbulspor ekibi maç önü seremonisine “Önce vatan” yazılı pankartla çıkarken taraftarlar tarafından da tepki gördü.

Yıllar sonra şehirde oynanan ilk karşılaşma teknik sorunlarla başlıyordu. PassoLig sistemi bozulmuş ve taraftarlar maça biletlere bakılmaksızın alınmıştı. Bundan ötürü bazı seyirciler yerine oturamadılar. Ancak atmosfer etkileyiciydi ve tribünler tıklım tıklımdı. Karşılaşma bu atmosfer altında başladı. Amed bu ortamda beşinci dakikada golü de buldu ancak Assombalonga’nın golü VAR incelemesi ardından öncesinde faul olduğu için geri alındı.

Maçta eşitliğin bozulması için 77. dakikaya kadar beklendi. Emir Kaan Gültekin, olağanüstü bir gole imza atarak deplasman ekibini öne geçirdi. Golün ardından tribünlere doğru hareket yapan Emir Kaan’a yabancı maddeler geldi. İstanbulspor’dan birkaç oyuncu ve teknik heyet dışarı çıkıp özür dileyerek tribünleri sakinleştirmeye çalıştılar. Yaklaşık bir dakikalık bekleyişin ardından maç yeniden başladı ve 90 dakika tamamlandı. İstanbulspor karşılaşmayı 1-0 kazandı.