1. Lig'in yeni ekiplerinden Amedspor, Yeni Malatyaspor'la deplasmanda karşı karşıya geldi. Ersun Yanal'ın öğrencileri rakibini Assombalonga ve Lourenço'nun ikişer golüyle 4-2 mağlup ederek üç puanı hanesine yazdırdı.

1. Lig’in yedinci haftasında pazar günü dört karşılaşma birden oynandı. Günün öne çıkan maçında Yeni Malatyaspor evinde Amedspor’u ağırladı. Konuk ekip maça golle başladı. Üçünci dakikada Lourenço’nun pasında kale önünde topla buluşan Britt Assombalonga güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Devrenin son bölümüne girilirken ilk golün asistini yapan Lourenço, Ömer Bayram’ın ara pasıyla topla buluştu. Portekizli oyuncunun sert şutu filelere gidince durum 2-0’a geldi ve Malatya’da soyunma odasına bu skorla gidildi.

Amedspor’un ikinci yarı başlangıcı da tıpkı maç başındaki gibi golle oldu. 48’de Ömer Bayram bir asist daha yaparak Assombalonga’ya ikinci golünü attırdı ve Amedspor lehine skor 3-0’a geldi. 82’nci dakikada Berat’ın pasında kale önünde topu alan Mehmet Güneş düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek ev sahibi ekip adına farkı ikiye indirdi. Normal sürenin son anlarından Gradel’in pası sonrası topla buluşan Lourenço kendisinin iki, takımının da dördüncü golünü filelerle buluşturup skoru 4-1 yaptı. Maçın uzatma bölümünde Yeni Malatyaspor, Mert Miraç’ın ayağından golü bulup farkı ikiye indirdi. Bu gol skoru belirledi. Amedspor deplasmanda karşılaştığı Yeni Malatyaspor’u 4-2 mağlup etti.

Amedspor böylelikle yedinci hafta sonunda 12 puana yükselerek üst sıralardaki yerini korudu. Yeni Malatyaspor ise yedinci maçında da puanla tanışamadı.

Ersun Yanal: Duygusuz ve enerjisiz oyunu ortadan kaldırmanın yolları var

Ersun Yanal maçın ardından konuştu.

Karşılaşmanın ardından konuşan Amedspor Teknik Direktörü Ersun Yanal üç puanı alarak avantajlı bir şekilde maçtan ayrıldıklarını söyledi. Sahadan istedikleri gibi pozitif kazançlarla ayrılamadıklarını ifade eden Yanal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Negatif sonuçların bize vereceği fırsatları da değerlendirmek adına onları bir fırsat olarak kullanıp yaptığımız hataları tekrarlamamak adına belki bir fırsattır. Özellikle takımın enerjisini, oyuna koymuş olduğu oyuncuların kalitesindeki yüksek enerjiyi bugün göremedik. Bunu sağlamak zorundayız. Bunu takıma kazandırmak zorundayız. Çünkü duygusuz ve enerjisiz bir oyun her zaman sorun çıkarır. Duygusuz ve enerjisiz oyunu ortadan kaldırmanın yolları var. Bunu takım içinde de konuşup halledebileceğimizi düşünüyorum. Şu anda önümüzdeki maça artık odaklanmalı ve en kısa sürede bunu yapmalıyız”

1. Lig’de aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

Sakaryaspor-Ümraniyespor, 1-3
Adanaspor-Çorum FK, 0-2
Erokspor-Pendikspor, 4-0

Antalya’da Fenerbahçe’nin tadı Tadic’le geldi