Amerika kıtası aynı gün iki olayla sarsıldı. Copa America yarı finalinde Kolombiya, Uruguay'ı 1-0 yendikten sonra Darwin Nunez tribünde taraftarlarla yumruklaştı. Brezilya'da amatör maçta polis futbolcuyu silahla vurdu.

Copa America yarı final maçında Kolombiya ve Uruguay karşılaştı. ABD ev sahipliğinde 48’incisi yapılan turnuvanın finale yükselme maçında Kolombiya 39’uncu dakikada Jefferson Lerma’nın golüyle 1-0 öne geçti.

İlk yarıda uzatma periyodu oynanırken Kolombiyalı Daniel Munoz ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı ve ilk yarı sona erdi. Maçın ikinci yarısında yenik durumdaki Uruguay bir kişi eksik rakibine karşı eşitlik golü için yoğun baskı uyguladı ancak Kolombiya Galatasaraylı stoper Davinson Sanchez önderliğinde çok iyi savunma yaparak üstünlüğünü korumayı bildi ve maçı kazanarak adını finale yazdırdı.

Davinson fark yarattı

Kolombiya’nın Galatasaray forması giyen stoperi Davinson Sanchez şampiyonanın şimdiye kadarki dört maçında olduğu gibi yarı final karşılaşmasına da ilk 11’de başlayıp 90 dakika sahada kaldı. Özellikle ikinci yarıda takımının savunmasında liderliği üstlenen Davinson mücadeleyi takımın en çok ikili mücadele kazanan ve en çok top kapan ismi olarak noktaladı, yükseldiği tüm hava topu mücadelelerini de kazandı. 28 yaşındaki stoper maçın oyuncusu seçildi. Davinson’un üstün oyununun da katkısıyla Kolombiya Copa America finalinde Arjantin’e rakip oldu. Final maçı 14 Temmuz Pazar’ı 15 Temmuz Pazartesi gününe bağlayan gece saat 03:00’te başlayacak.

Maç sonu büyük kavga çıktı

Mücadelede son düdüğün ardından bir anda ortalık karıştı. Uruguay’ın efsane forveti Luis Suarez Kolombiyalı rakipleriyle tartıştı. Tartışmanın ardından Liverpool santrforu Darwin Nunez de sinirlerine hakim olamadı. Tribüne çıkan Nunez Kolombiyalı taraftarlarla yumruk yumruğa kavgaya karıştı. Polisin ayırmakta güçlük çektiği arbedede Nunez’in başına sert bir yumruk darbesi aldığı görüldü. Olayların yatıştırılmasının ardından Liverpoollu santrfor soyunma odasının yolunu tuttu.

Maçın ardından Luis Suarez ve Uruguay Futbol Federasyonu yetkilileri Nunez’i savundu. Utuguay cephesinden gelen iddialara göre Nunez’in eşi ve çocukları tribünde Kolombiyalı taraftarların saldırısına uğrayınca Nunez ailesini korumak için tribüne çıkıp kavgaya karıştı.

Polis futbolcuyu bacağından vurdu

Aynı gün futbolda bir başka şiddet olayı Brezilya’da meydana geldi. bir amatör küme müsabakasında iki takım futbolcuları birbirine girdi. Olaya müdahale eden Polis ekipleri ise skandal görüntüye imza attı. Olayları ayırmaya çalışan bir polisin pompalı tüfekli futbolcunun bacağına ateş ettiği görüntüler amatör kameraya yansıdı.

İspanya’nın sağında kuşak çatışması: Navas, Yamal’ın babasından büyük!