Basketbol Süper Lig yarı final serisi ilk maçında Anadolu Efes, sahasında Karşıyaka'yı 103-80 mağlup etti ve 1-0 öne geçti.

Basketbol Süper Lig’de geçen sezon finalde karşı karşıya gelen iki ekip Anadolu Efes ve Karşıyaka, bu kez yarı finalde kozlarını paylaştılar. Eşleşmenin ilk maçına Sinan Erdem Spor Salonu ev sahipliği yaptı. Shane Larkin henüz ilk çeyrekte 20 sayı üreterek olağanüstü bir giriş yaptı. İki takım da fazlasıyla yüzdeli üçlük atarken Efes ilk çeyrekteki çift haneli üstünlüğünü koruyamadı. Karşıyaka 11’de 8 üçlük attığı devre sonunda farkı bir sayıya kadar düşürdü.

Ancak son şampiyon ikinci yarıya yüksek perdeden giriş yaptı. İlk yarıdaki yüksek üçlük yüzdesini Doğuş Özdemiroğlu’nun katkılarıyla sürdürdüler. Karşıyaka’da maç öncesi oynayıp oynamayacağı belli olmayan Jaelyn Brown sakatlık geçirdi ve karşılaşmayı tamamlayamadı. Efes maçı 103-80 kazandı.

Shane Larkin 25 sayı ve 9 asistle maça damga vururken Doğuş da 25 sayı ve 6 asistle deneyimli takım arkadaşına katkıda bulundu. Ercan Osmani 18 sayı attı. Karşıyaka cephesinde Kenan Sipahi 19 sayı bulurken Erick McCollum 18 sayı üretti ancak bu performanslar galibiyete yetmedi. Seride ikinci maç 31 Mayıs Cuma akşamı 20.30’da Sinan Erdem’de oynanacak.

EuroLeague’de en büyük gelir PAO’ya