Ankaragücü FIFA'nın getirdiği transfer yasağını kaldırmak için transferinden 10 gün sonra sözleşmesini feshettiği Mustafa Amini'ye 830 bin euro ödedi.

Ankaragücü ile Mustafa Amini, pandemi döneminde anlaşma sağladı. Afganistan asıllı Avustralyalı futbolcu Ankaragücü ile sözleşme imzaladı. Sarı-Lacivertliler, futbolcu ile olan sözleşmeyi 10 gün sonra feshetti. Ankaragücü’nün yaptığı sözleşme feshinin ardından Mustafa Amini konuyu önce Avustralya Futbolcular Birliği’ne taşıdı. Futbolcu, imzalanan belgelerin yasal olduğu tescillenince Ankaragücü’nü FIFA’ya şikayet etti.

‘Beni işsiz, kulüpsüz ve evsiz bıraktılar’

Mustafa Amini, o dönem yaşadıkları hakkında Avusturalya medyasına yaptığı açıklamada şunları söyledi: “5 Ağustos 2020’de bir sözleşme imzaladık ve bütün şartları kabul ettik. 10 gün sonra ‘Üzgünüm artık anlaşma yok’ diye bir telefon aldık. Bu durum FIFA’ya kadar gidecek. Beni işsiz, kulüpsüz ve evsiz bıraktıkları için sözleşmede ücreti ödemek zorunda kalacaklar. Yaşananlardan sonra eve geri dönmem de mümkün olmadı. Biletler fiyat olarak dört katına çıktı ve uçuş süreleri 60 saat arttı. Bu saçmalık ve çok çirkin. Resmen evsiz kaldım. Avustralya vatandaşıyım ve evime dönemiyorum. Her şey çok berbat. Tek kişilik bir otel odasındayım ve zihinsel açıdan çok zor günler geçiriyorum.”

Emre Belözoğlu, Faruk Koca desteğinin sırrını açıkladı: Annem

Ankaragücü, ödemeyi yapmak zorunda kaldı

FIFA, Mustafa Amini dosyası için Ankaragücü’ne transfer yasağı getirdi. Başkent ekibi, geçtiğimiz günlerde transfer tahtasını açmak için Mustafa Amini’ye 830 bin euro ödedi.

Mustafa Amini kimdir?

20 Nisan 1993 doğumlu Mustafa Amini, Afganistan asıllı Avustralyalı futbolcu. Futbola Avustralya’da başlayan Amini, Borussia Dortmund altyapısında yetişti. Danimarka takımı Randers’ta profesyonel olan orta saha, Aarhus GF, Apollon Limassol, PAEEK Kyrenia ve Sydney FC’de forma giydi. Amini son olarak 2022 yazında Perth Glory’e transfer oldu. Bu sezon altı resmi müsabakada 276 dakika forma giyen 30 yaşındaki Mustafa Amini, bir asist yaptı.

Faruk Koca başkanlarla vedalaştı