Küme düşme bölgesinin önemli maçında Giresunspor’u ağırlayan Ankaragücü, 1-0 geri düştüğü karşılaşmayı 3-1 kazandı. Ankaragücü, bu kritik galibiyetle puanını 31’e yükseltti ve rakibiyle farkı 4 puana çıkardı.

Süper Lig’de son düzlüğe girilirken küme düşme mücadelesinde heyecan her geçen hafta artıyor. Bu bağlamda belki de sezonun en kritik maçlarından biri Ankara’da oynandı. 28 puanla 14. sırada bulunan MKE Ankaragücü, 27 puanla 16. sırada bulunan Giresunspor’u ağırladı. Lamine Diack’ın kendi ağlarına gönderdiği gol, 44. dakikada Giresunspor’u 1-0 öne geçirdi. Ankaragücü 45+4’te skoru eşitledi ancak gol VAR incelemesi ardından iptal edildi. İlk yarı konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

İstanbul kaçtı, Antalya yakaladı! Kayseri’de sessiz maç

İkinci yarıya iki değişiklikle birden başlayan Tolunay Kafkas, oyuna müdahalelerinden sonuç aldı. 54. dakikada golcü sahneye çıktı ve Ankaragücü Ali Sowe’un golüyle dengeyi sağladı. 74’te ise Taylan Antalyalı Ankaragücü’nü öne geçiren gole imza attı. Maçın 7. duraklama dakikasında yeniden sahneye Ali Sowe, skoru belirledi ve Ankaragücü sahadan 3-1 galip ayrıldı. Puanını 31’e yükselten Ankaragücü, düşme hattının tepesindeki rakibinden kaçmış ve Giresunspor’u ateş hattında bırakmış oldu. Ankaragücü’nde formda oyuncu Ali Sowe, son 7 Süper Lig maçında 7. golüne imza attı.

Fenerbahçe bitti demeden bitmez! Aynı senaryo, mucize galibiyet